Adatkezelési elveink

Rendszerünkben Önről csak a legszükségesebb adatokat tároljuk annak érdekében, hogy az Ön által használt szolgáltatások kényelmes elérését biztosítsuk. Szolgáltatásaink tervezésénél fontos szempont volt, hogy a lehető legkevesebb személyes adatot tartsuk nyilván, illetve amint egy adatra nincs tovább szükség, azt haladéktalanul töröljük.

Személyes adatok

Rendszerünkben Önt a TAJ száma azonosítja. A TAJ száma mellett nyilvántartjuk még a nevét, hogy a rendszer ezzel szólíthassa, illetve hogy az orvosnál a várólistában név szerint megjeleníthessük. Ezen kívül amennyiben kér e-mail értesítést a foglalásairól, és ennek kapcsán megadott egy e-mail címet, akkor ezt is az Önhöz tartozó személyes adatként tartjuk nyilván. Ezen kívül személyes adatot a rendszer Önről nem tárol, valamint lehetőséget biztosítunk arra, hogy amennyiben szeretné, törölheti ezeket az adatokat a rendszerből. Rendszerünk az Ön egészségi állapotával, vagy orvosi ellátásával kapcsolatos adatokat semmilyen formában nem kezel.

I.C.E. adatok

Előfordulhatnak olyan sürgősségi helyzetek, balesetek, eszméletvesztéssel járó akut megbetegedések, amikor rendkívüli fontosságú lehet a beteg néhány alapadata az őt ellátó sürgősségi személyzet számára. Ezen adatok ismerete jelentősen megkönnyítheti a korrekt diagnózis gyors felállítását, a megfelelő gyors helyszíni ellátás megkezdését, illetve a közeli hozzátartozók azonnali értesítését.

Kérjük saját érdekében töltse fel ezen adatokat, hogy nagy baj esetén gyors és hatásos kezelésben részesülhessen! Egyúttal javasoljuk, hogy a legközelebbi hozzátartozók telefonszámát mobiltelefonjába is mentse el, ICE1 és ICE2 néven!

Az I.C.E. adatok az Ön kártyakódjának ismeretében a kezdőlapon található I.C.E. gomb használatával vagy a kártyakódot okostelefonnal leolvasva szabadon lekérdezhetőek rendszerünkből. A szabad hozzáférhetőségre azért van szükség, hogy a sürgősségi személyzet késlekedés nélkül elérhesse az Ön által megadott adatokat, azonban ez elkerülhetetlenül azzal jár, hogy az Ön kártyakódjának ismeretében a megadott adatokat bárki más is lekérdezheti!

Az I.C.E. adatokkal együtt sehol nem jelenítjük meg az Ön nevét vagy TAJ számát, tehát az ismertetett kockázat csak az adatlapon megadott adatokat érinti. Kérjük, hogy csak akkor töltse ki az I.C.E. adatlapot amennyiben a fenti szükségszerű körülményeket elfogadja, és csak olyan adatokat adjon meg, melyekkel kapcsolatban az ismertetett kockázatot elfogadhatónak tartja!

A megadott I.C.E. adatokat később bármikor módosíthatja, illetve bármikor véglegesen törölheti.

Rögzített telefonhívások

Amennyiben Ön olyan rendelőt hív telefonon, ahol az Erodium Telefonközpontban az orvos aktiválta a hívásrögzítés funkciót, akkor az Erodium Telefonközpont hangfelvételt készít a hívás azon részéről, amikor Ön egy rendelői mellék kapcsolását kéri. A hangrögzítésről Önt a központ a mellék kapcsolását megelőzően tájékoztatja, így Ön a hívás folytatásával a rögzítéshez hozzájárul. A rögzített hívásokhoz kizárólag az Ön orvosa fér hozzá, és a hangfelvételeket legkésőbb 6 hónap után automatizáltan és véglegesen töröljük.

Átmenetileg tárolt adatok

Rendszerünk a személyes adatain túl átmenetileg további adatokat tárolhat Önről: nyilvántartjuk az Ön által lefoglalt időpontokat, illetve rendszerünk regisztrálja Önt, amíg bejelentkezés után egy szolgáltatásra várakozik, illetve amíg azt a szolgáltatást igénybe veszi. Az átmenetileg tárolt adatokat minden esetben a lehető legrövidebb időn belül töröljük, amikor azokra már nincs szükség. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy mind a foglalt időpontját, mind pedig a szolgáltatásra várakozással kapcsolatos adatokat azonnal töröljük akkor, amikor az orvos az Ön ellátását befejezte (az Ön után következő beteget hívja, vagy a rendelést lezárja). Amennyiben Önnek foglalt időpontja volt, de az adott időpontban nem jelenik meg ellátásra, akkor az időpontot az adott napon éjfélkor utólag ütemezetten töröljük.

Ebből kifolyólag rendszerünkben sem Ön, sem orvosa, sem esetlegesen egy harmadik fél nem tudja visszakeresni az Ön korábbi orvoslátogatásainak adatait.

Statisztikai adatok

Az orvosok munkájának megkönnyítése érdekében rendszerünk statisztikai adatokat gyűjt az ellátás során, például nyilvántartja a várakozók átlagos számát vagy az átlagos ellátási időket. Ezen adatok gyűjtése során személyes adatokat nem kezelünk vagy rögzítünk, kizárólag személyes azonosításra alkalmatlan adatok alapján állítjuk össze a statisztikákat.