Lépésről lépésre útmutató: Időpontfoglalás a terminálon

A terminálon történő időpontfoglaláshoz Önnek első lépésben azonosítania kell magát az orvosától kapott kártyával. A terminálhoz lépve először az alábbi képernyő fogadja.

Helyezze kártyáját a leolvasó ablakra! Ennek hatására a terminál néhány másodpercen belül az alábbi üdvözlő képernyőt jeleníti meg.

Ezen a képernyőn válassza az Időpont foglalása későbbre (minden ellátás) feliratot! Ezt követően egy újabb képernyőn van lehetősége kiválasztani azt az ellátást, amire időpontot szeretne foglalni, ahogy azt az alábbi ábra szemlélteti.

A példában a háziorvosi ellátást választjuk az ehhez tartozó felirat megérintésével. Ennek hatására megjelenik a következő 30 nap a képernyőn a következő színkódolással: a szürke napokon nincs rendelés, a piros napokra már minden foglalható időpont betelt, míg a zöld időpontokon még van foglalható hely.

A példában az első zöld napot, február 6-át választjuk az ehhez tartozó felirat megérintésével. Ennek hatására megjelennek a napon belüli időpontok a már ismert színkódolással: a szürke időpontok nem foglalhatóak, a pirosak foglaltak, Önnek tehát a zöldek közül kell választania.

A példában a 9:40-es szabad időpontot választjuk. A felirat megérintésének hatására az alábbi megerősítő ablak jelenik meg, mely összefoglalja az eddigi választásainkat.

Ha itt a Foglalás megerősítése feliratot érinti meg, akkor a terminál az alábbi képernyővel nyugtázza a foglalást.

Ezzel az időpontfoglalás folyamata lezárult. A továbbiakban Ön bármikor megtekintheti a lefoglalt időpontját a regisztrált páciensek webes felületén, illetve ott kérhet róla emlékeztető e-mailt, illetve szükség esetén törölheti is foglalását. A páciensek webes felületének időpont foglalással kapcsolatos használatáról itt olvashat egy lépésről lépésre tájékoztatót.