Dr. Bányai Mónika

Dr. Bányai Mónika - Felnőtt Háziorvosi Praxis
E-mail cím: banyai.monika@erodium.hu
Cím: 7632 Pécs, Csontváry u. 6/1.
Telefon: +36-72-547-650

További lehetőségek

Amennyiben Ön rendelkezik a kiválasztott praxisnál regisztrált azonosító kártyával, akkor javasoljuk, hogy Lépjen be!

A bejelentkezett páciensek számára az alábbi további lehetőségek érhetők el:

  • Valósidejű rendelési várólista megtekintése - hányan várakoznak most a rendelőben?
  • Várakozási idő statisztikák megjelenítése - mikor szokott a legrövidebb lenni a várakozási idő?
  • Időpontfoglalás - foglalt időponttal minimális várakozás után soron kívül juthat be ellátásra

Rendelések a következő négy hétben

Hirdetmények

2020.09.04 -hírlevél -aktuális hirdetmények
Tisztelt Pácienseim!

A COVID-19 járvány második hullámára tekintettel emlékeztetőül küldöm a rendelésre vonatkozó szabályokat.

I. Személyes találkozásra csak előzetes - telefonon történő – konzultációt követően van lehetőség. A telefonos konzultációra időpontot adunk.

A kapcsolat felvétel pácienseink részéről az alábbi módon történhet:
-telefonon: 72/547-650/5
-e-mailben: varkonyi.rendelo@gmail.com
-NetDoktor Páciens telefonos applikáció használatával
-Erodium e-rendelés vagy visszahíváskérés funkcióval
-postaládánkban elhelyezett papír alapú levél formájában.

Az okostelefonos Netdoktor alkalmazásról olvashat az eddigi hirdetményeinket visszanézve:
www.erodium.hu  Pácienseknek  dr. Bányai Mónika névre kattintva  Hirdetmények

Láz, köhögés, nehézlégzés, egyéb légúti vagy más infekcióhoz társuló tünetek esetén az intézményben megjelenni, a váróban tartózkodni EGYEZTETÉS NÉLKÜL személyesen TILOS!

Maszk használata (orrot és szájat eltakarva) KÖTELEZŐ!
Kérem, a betegváróban egymástól és TŐLÜNK is 2 méter távolságot tartsanak.
A behívott pácienseknél a rendelőbe belépés előtt kikérdezés, lázmérés és kézfertőtlenítés szükséges a szabályoknak megfelelően.
Pácienseinket kizárólag a középső rendelőben tudjunk fogadni, tehát maradjanak abban a helyiségben, amelyikbe behívjuk Önöket.

A megnövekedett - akut betegellátást igénylő - betegforgalom miatt, a leletek megbeszélése, krónikus panaszok kivizsgálása, jogosítvány hosszabbításhoz szükséges előjegyzési időpontok kitólodtak. Kérem, tervezésénél ezt figyelembe venni szíveskedjenek. Az akut betegellátás mindig előnyt élvez a tervezhető, halasztható konzultációigénnyel szemben.

II. A Rendelőintézet honlapján a szakrendelés menüpont alatt megtalálják az egyes szakrendelések közvetlen telefonszámát.
www.eeipecs.hu - szakrendelések fül

III. A központi háziorvosi ügyelet telefonszáma: 72/515-104
Ne menjenek személyesen az ügyeletre, telefonon hívják először kollégáinkat. A kikérdezés, tanácsadás telefonon történik. Ha indokolt, az ügyeletes orvos vizsgálatra behívja Önöket, de megelőző telefonos konzultáció nélkül erre nincs mód.

Ha otthonról a telefonos egyeztetés nem történik meg, akkor az ügyeleti helyiség ajtajára kiírt telefonszámot tudják hívni.

IV. Labor eredmények és egyéb leletek megtekintése céljából használják
az ügyfélkaput. Kérem, a fentieknek megfelelően nézzék vissza az erre vonatkozó információkat (www.erodium.hu – hirdetmények). Aktuális kiváltható receptjeikről is itt tájékozódhatnak.

Laboreredmények kiadása a labor feladata. A járvány miatt jelenleg nem adnak papíron leletet. Ha erre vonatkozó panasz van, az Egyesített Egészségügyi Intézmények felé jelezzék.
A vizsgálatkérő orvos / egyéb szakorvos ugyanazon a felületen hozzáfér, melyre Önöknek is módja van ügyfélkapun keresztül.

Amennyiben választhatnak a megkeresés módját illetően, keressenek minket e-mailben a telefon helyett a telefonszámuk megadásával.

A járvány lecsengéséig területen kívüli új pácienst nem tudunk vállalni, csak nagyon indokolt esetben, egyedi mérlegelés alapján.

Köszönöm a közreműködését mindazoknak, akik segítettek az e-mailben történő kapcsolatfelvételben idős hozzátartozójuknak. Ha lehetőségük van, tegyék ezt továbbra is.
Ha ismernek olyan hozzánk tartozó családtagot, ismerőst, aki nem kap tőlünk e-mailben - a rendelésre vonatkozó - hirlevelet, de igényelné, küldjék el e-mail címét.

Üdvözlettel: dr. Bányai Mónika
ORVOSLÁTOGATÓK FIGYELMÉBE:

A járvány időszakában az orvoslátogatási lehetőséget személyes találkozó vagy telefonon történő megkeresés formájában a lazítások ellenére sem tudom biztosítani.

A közeljövőben ebben változás nem várható. E-mail küldésének lehetősége adott csak.

Köszönöm a megértést!
II. NYÁRI SZABADSÁG RENDJE
2020. július 24 – augusztus 14-ig szabadságon leszek. Helyettesít dr. Kis Andrea.
1) Gondozással, kivizsgálásokkal kapcsolatos teendők, zárójelentés megbeszélése, igazolások kiállítása, INR eredmény megbeszélése miatt Krisztit keressék. Ha halasztható a megkeresés tárgya, akkor a szabadság utánra fog időpontegyeztetést adni telefonos konzultációra.
2) Amennyiben úgy érzi, hogy újkeletű panaszai miatt orvosi segítségre van szüksége, Krisztit keresse, ha szükséges dr. Kis Andreához fogja irányítani Önöket.
Elsősorban telefonon érhető el a helyettesítő orvos 72/440-671 telefonszámon. Telefonos konzultáció esetén pontos gyógyszerlistát készítsenek elő, mert Kis Andrea doktornő nem biztos, hogy látja az Ön dokumentációját.
III. ELÉRHETŐSÉGEINK ÖSSZEFOGLALÁSA
- Rendelő telefonszáma: 72/547-650 /5
- varkonyi.rendelo@gmail.com
- Netdoktor mobiltelefonra letölthető applikáción keresztül
- Erodium kártyával rendelkezők esetében Erodium e-rendelés
- postaládába bedobott levél, üzenet (telefonszámmal!)
- Erodium visszahíváskérés funkció a kérés okának megjelölésével.
Itt szeretném megjegyezni, hogy ne a telefonközpontot visszakapcsolását éljék meg negatívumként, hanem a vészhelyzet ideje alatt történő átmeneti kikapcsolást pozitívumként. Telefonközpontunk közel 3 éve működik.
IV. NETDOKTOR MOBILAPPLIKÁCIÓVAL KAPCSOLATOS TAPASZTALATOK
Közel 100 fő használja már mobiltelefonját a velünk való kommunikációra is. Ha okostelefont használ, csatlakozzon, ha még nem tette. Az applikáció folyamatos fejlesztés alatt áll és egyedülálló jelenleg a háziorvosi szoftverek közt. Számítok az észrevételeire, hibák visszajelzésére ezzel segítve a fejlesztők munkáját.
Korábbi levelemben az alábbi tájékoztatás szerepelt az applikáció kapcsán.
„Elérhetővé vált a háziorvosi szoftverünkhöz tartozó mobil applikáció.Keresse a Play Áruházban vagy AppStore-ban a Netdoktor Páciens alkalmazást (csatolmányban kép segítségül).
Regisztrációt követően az orvos keresőben keressen pecsétszámomra (65756), majd csatlakozzon rendelésünkhöz.
Ajánlom mindenkinek, aki okostelefont használ és szeretné segíteni munkánkat a rendelői telefonvonal terheltségének csökkentésével. Az applikáció használata ingyenes!
Ajánlom az Erodium e-Rendelést használóknak is. Egy ideig párhuzamosan fog működni az Erodium betegirányító rendszer és a Netdoktor mobilapplikációs felület, majd hosszú távon szeretnénk csak a háziorvosi szoftveren belül kommunikálni és az Erodium e-Rendelést leépíteni.
Tehát keressék a Netdoktor Páciens applikációt, regisztráljanak, csatlakozzanak, majd a csatlakozási kérelem elfogadását követően használják bátran ezt a csatornát is elérésünkhöz.
Az előjegyzés továbbra is az Erodiumban fog működni.”

V. Előzetes megbeszélés nélkül továbbra sem lehet jönni a rendelésünkre. A III. pontban megjelölt 6 csatorna egyikét használják, biztosan talál köztük megfelelőt.
Az Erodium kártyával rendelkezők körében elérhetővé vált annak lehetősége, hogy az Erodium rendszerben visszahíváskérést kezdeményezhessenek telefonos konzultáció céljából.

Előnyei: akut panaszok esetén nem szükséges többször próbálkozniuk telefonon történő megkereséssel, ha az a vonal terheltsége miatt azonnal nem sikerül.
A rendelő dolgozóinak munkáját segítik a használatával, mert kevesebbet csörög a telefon és hatékonyabb munkavégzés lehetséges.

A visszahíváskérés csak abban az esetben fogadható el, ha a megkeresésben leírja összefoglalva a kezdeményezés tárgyát, mely segítségével a konzultáció sürgőssége megítélhető (tehát nem opcionális ennek kitöltése, hanem szükséges(!)).

Jelenleg a rendszer a járványügyi veszélyhelyzet idejére tesztüzemben működik.
Elérhetővé vált a háziorvosi szoftverünkhöz tartozó mobil applikáció.
Keresse a Play Áruházban vagy AppStore-ban a Netdoktor Páciens alkalmazást!

Regisztrációt követően az orvos keresőben keressen nevemre vagy pecsét számomra (65756), majd csatlakozzon rendelésünkhöz.
Ajánlom mindenkinek, aki okostelefont használ és szeretné segíteni munkánkat a rendelői telefonvonal terheltségének csökkentésével. Az applikáció használata ingyenes!
Ajánlom az Erodium e-Rendelést használóknak is.

Tehát keressék a Netdoktor Páciens applikációt, regisztráljanak, csatlakozzanak, majd a csatlakozási kérelem elfogadását követően használják bátran ezt a csatornát is elérésünkhöz.
Az előjegyzés továbbra is az Erodiumban fog működni.
• dr. Kásler Miklós június 12-én kiküldött levele gyakorlatilag a háziorvosi működésben nem hoz változást. Eltörölte a negyedórás betegelőjegyzési korlátozást, nálunk ennél szűkebb előjegyzési intervallum eddig sem volt, így minket nem érint.
Az egészségügyi ellátások bővítése a fenti szabály törlésével a járóbeteg ellátás és labor kapacitásának növekedésében lesz érezhető mindannyiunk számára. A maszk viselés, kérdőív kitöltés, hőmérés érkezéskor marad minden intézményben.
Ha a szakrendelésekkel kapcsolatban egyéb információm lesz, megosztom Önökkel. Kérem, addig az adott szakrendelést keressék telefonon.
Szakemberek szerint a koronavírus járvány második hulláma várható lesz, emiatt a védőoltás megjelenéséig védőintézkedéseket fenntartani célszerű. (maszk, hőmérő, első körben telefonos konzultáció)

Az elmúlt pár hónap tapasztalatai alapján a rendelői munkánk szervezése az alábbiak szerint történik:
• telefonon, vagy e-mailben, ill. az Erodium e-Rendelés felületén történő megkeresés esetén, ha az adminisztratív jellegű, a kérések beérkezési sorrendjében látjuk el a feladatot.
• ORVOSI KONZULTÁCIÓKÉRÉS:
A telemedicina rendelet lehetővé teszi, hogy az első kapcsolatfelvétel telefonon ugyanúgy történjen, mint amikor Önök ott ülnek a rendelőben. Ez azt jelenti, hogy a telefonon történő ellátást oly módon dokumentálom, mintha velem szemben a páciens.
A távkonzultáció előtt az e-mail, telefonos megkeresés tartalma alapján rangsorolunk. Sürgős panaszok esetén AZNAP ellátás történik. Nem sürgős panasz esetén, gondozással kapcsolatos kéréseknél előfordulhat, hogy halasztódnak a feladatok, távolabbi időpontok kerülnek kijelölésre (beutaló kérések, alkalmassági vizsgálatok, stb.). Kérem, a tervezhető feladatoknál ezzel számoljanak.
• távkonzultáció lehetséges kimenetelei: 1. vizsgálati időpontot egyeztetünk, 2. telefonon megoldás születik, 3. azonnali továbbirányítás. Tehát nem telefonon oldunk meg mindent, de fontos az előzetes tájékozódás, nem mindegy milyen védőfelszerelésben fogadjunk Önöket és ki kontaktjai lesznek. Az előzetes tájékozódás a megelőzés fontos tényezője.

Azt gondolom, hogy a kialakult ellátási forma hatékony működést tesz lehetővé számunkra.
• Maszk viselését továbbra is kérem.

Három dolog, amit gyakran tapasztaltunk az elmúlt időszakban:
• Megnövekedett telefonhasználat: akinek van választási lehetősége, kérem, e-mailben tegye meg az első megkeresést a telefonszámának megadásával. Egyelőre Erodiumban önálló időpontfoglalásra nincs mód, de ígéretet kaptunk a rendszer járványhoz történő illesztésére, azaz remélhetőleg nemsokára távkonzultációra tudnak majd önállóan is időpontot foglalni. Addig sajnos csak mi tudunk előjegyzést kiadni (távkonzultációra is!)

• E-receptet nem látják otthon: gyógyszerfelírás esetén, kérem, jegyezzék fel a naptárba a kiírás dátumát és kövessék figyelemmel, hogy mikor jár le a három hónap, vagy használják az EESZT (felhő) rendszert a korábban említett ügyfélkapu regisztrációval. Itt mindenki láthatja, hogy milyen nyitott, azaz élő receptje van. Sajnos jelentős terhet ró ránk, hogy emiatt keresnek fel minket. Természetesen szívesen segítünk, de akinek lehetősége van, segítse munkánkat a dátum feljegyzésével vagy ügyfélkapun történő regisztrációval.

• Távkonzultációt követően a velem megbeszélteknek megfelelően kell eljárni. Ha akár egy héttel később indulnak el a nyomtatványokért, dokumentumokért hozzánk, nem szükséges előtte azokat újra kérni. Elég akkor szólni, ha hibát észlelnek.

Nem mindig sikerül emlékezni a korábbi beszélgetésre, ilyenkor át kell nézni a dokumentációt újra és rendszerint konstatáljuk, hogy az újra kért dokumentumok már készen vannak, tehát kétszer dolgozunk ugyanazzal a feladattal. Sok esetben Krisztitől kérik ugyanazt, amit korábban velem beszéltek meg telefonon. Tehát tudjanak róla, hogy a távkonzultációt követően az ellátásra vonatkozó anyagot a megbeszélteknek megfelelően el is készítem, azaz nem az elvitelük napján készülnek.


• Szociális otthonba költözés előtt COVID teszt szükséges, ennek elvégeztetése a háziorvos felad
-2020. június 2-tól a Kertvárosi Rendelőintézetben újra működik a labor és elindulnak a fizikoterápiás kezelések.
Megjelenéshez telefonos időpont egyeztetés szükséges:
Telefonszámok a Kertvárosi Rendelőintézet ellátásihoz:
Labor: 587-415
Fizikoterápia: 587-413
Gyógytorna: 587-411
Gyógymasszázs: 587-405

-2020. június 15- június 26-ig Czigány Róbertné Kriszti szabadságon lesz. Aki teheti, ebben az időszakban az e-mail küldést részesítse előnyben a telefonnal szemben. (következő két hét)
-Továbbra is telefonos konzultáció után, indokolt esetben lehet előjegyzési időpontot kiadnunk személyes találkozóra. Szájmaszk viselése az épületben kötelező.
2020. 05.28.

1. LABOR
Június 2-tól a Kertvárosi és a Lánc utcai Rendelőintézetben működő laborokban is lehetőség nyílik vérvételre.
A vérvételek továbbra is időponthoz kötöttek. Időpontot az alábbi telefonszámon lehet kérni:
72/523- 530

2. ULTRAHANG
Lánc u.-i rendelőintézetben elvégezhető ultrahang vizsgálatokra időpontot a következő telefonszámon lehet kérni: 72/523-711

Kb. 10 perccel korábbi érkezést kérnek minden vizsgálat előtt a jelenleg még kötelező lázmérés és kérdőív kitöltés miatt, melyet belépéskor kell elvégezni.

3. Népegészségügyi szűrővizsgálatok
2020. június 1-vel újraindulnak a népegészségügyi szűrővizsgálatok (vastagbél, méhnyak- és emlőrák szűrése). Ha meghívót kap, vegyen részt a szűrővizsgálaton előzetes időpont egyeztetést követően.

4. Minden e-mailben történő megkeresésre igyekszünk gyorsan reagálni, de az elmúlt pár hét tapasztalata alapján a kérések aránytalanul érkeznek, hét elején nagyon sok, a hét második felében jóval kevesebb. Próbáljuk sürgősség alapján kialakítani a sorrendet. Emiatt előfordulhat, hogy nem azonnal (aznap) kap választ kérdéseire.

5. Nagy valószínűséggel június 20. után vége lesz az e-receptek meghatalmazás nélküli kiváltási lehetőségének. A meghatalmazás regisztrálásához a meghatalmazó személynek ügyfél kapuval kell rendelkeznie. Egy újabb ok, amiért javasoljuk, hogy bármely kormányablakban regisztráljanak ügyfélkaput.
Ha meghatalmazással nem rendelkeznek, akkor a vészhelyzetet követően mindenki csak a saját e-receptjét tudja majd kiváltani.

6. A betegvizsgálat továbbra is a középső helyiségünkben, tehát nem a megszokott helyen történik.
1. A lejárt jogosítványok hosszabbításához szükséges alkalmassági vizsgálatokat elkezdjük pótolni. Kérem, akinek lejárt az okmánya, egyeztessen időpontot telefonon vagy emailben. (Erodiumos időpontfoglalás egyelőre nincs használatban). Az előkészületekhez segítség, ha elküldik
-a jogosítvány és személyi igazolvány számát
-jogosítvány hátoldaláról fotót (korlátozások miatt fontos számunkra)
-jelzik, hogy hivatásos, vagy úrvezetői jogosítványról van-e szó

Lázas betegen, légúti panaszok esetén el kell halasztani a vizsgálatot. Ezt telefonon jelezni szíveskedjenek.

Személyes megjelenés esetén kérem, viseljenek maszkot. A portán dolgozó kollégánk jelzi számunkra, ha megérkeztek a megbeszélt időpontra.

2. Azt a tájékoztatást kaptam, hogy a Rendelőintézetben elvégzett laborvizsgálatokról kinyomtatott leletet nem ad jelenleg a labor. A laboreredmények megbeszélésére van csak lehetőség a vizsgálatkérő orvoson keresztül. Kérem, telefonon keressék a kérő orvost.

Szeretném jelezni, hogy a laborlelet kiadása papíron nem a háziorvosi rendelőben történik. Nálunk az általam kért laborvizsgálatok megbeszélésére van csak mód.

Több éve kötelező az egészségügyi intézményekben az EESZT (Eleltronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér, „felhő”) használata. Így a szakorvosoknak nem szükséges kinyomtatott formában elvinni a laboreredményt. Ha esetleg ezt mégis igénylik, akkor két lehetőségük van.
- megbeszélik a laborral ennek lehetőségét
- használják a saját ügyfél kapun keresztül elérthető EESZT dokumentációt

3. Otthoni EESZT használat
Hogyan láthatom a saját leleteimet, vényeimet a „felhőben”?
Használja Ön is az EESZT rendszerét kényelmesen otthonról!

Ügyfélkapu regisztráció országosan bármelyik kormányablakban igényelhető. Szükség lesz hozzá:
- érvényes személyi igazolványra/vezetői engedélyre/útlevélre
- lakcímkártyára
- olyan e-mail címre, amit használ és be is tud lépni (tehát ismeri a felhasználó nevet és jelszót)
- legalább négy karakterű felhasználónevet fog kérni Öntől az ügyintéző, amire a későbbiekben lesz szüksége, és amit már otthon ki lehet találni. (név, születési idő általában foglalt)

Segítsék idősebb hozzátartozóikat a Kormányablakban történő ügyfélkapu létrehozásában, szükség esetén hozzáférhetőek lesznek saját leletei, meg tudják nézni érvényes receptjei számát, dátumát. Sokszor jelenthez ez nagy segítséget mindenki számára!
4. Érdemes felvenni a kapcsolatot a különböző szakrendelések dolgozóival. A korábbi időpontok általában nem érvényesek, új időpontokat kell egyeztetni. Tájékozódjanak az adott szakrendelésen az elmaradt, illetve az esedékes vizsgálatok menetéről! Ne feledjék, jelenleg csak telefonon van lehetőség ezt megtenni. Ha a szakrendelés új beutalót kér, jelezzék ezt nekünk.

5. Korábbi – háziorvosi működéssel kapcsolatos -- hirdetményünk továbbra is érvényben van. Kérem, minden esetben először telefonon, e-mailben (telefonszám megadásával), vagy Erodium e-Rendelés funkcióval keressenek bennünket.

A lazítások ellenére legyenek óvatosak továbbra is!
Nagyon köszönünk minden eddigi megértést és együttműködést.
Syncumart, Marfarint, Warfarint szedő betegeknek tájékoztató

A vérvételekre előjegyzést kell kérni minden vizsgálat esetén. Jelenleg kb. 14 napos várakozási idő van, ami tovább nőhet.

Célszerű a következő vizsgálatra mielőbb időpontot kérni, ha Önnek havi rendszerességgel szükséges laborba járnia. Különben nagy mértékű csúszás várható az általam javasolt időpothoz képest, ami nem szerencsés vérhígító kezelés esetén.

Ha szokásos módon egyeztettük laboreredményét, a következő időpontot lehetőleg azonnal kérje meg.
Labor: 72/ 523-530
Tájékoztató a PTE Bőrgyógyászati Klinika működéséről

A PTE Bőrgyógyászati Klinika (Akác u.) az alábbi tájékoztatót adta közre.

Személyes vizsgálat csak előzetes telefonos egyeztetést (72/536-870) követően lehetséges.

Lehetőségük van közvetlenül a borklinikapecs@gmail.com email címre elküldeni a tüneteik rövid összefoglalóját, személyes adatokkal és fotókkal együtt, melyre sürgős esetben 24 órán belül, egyéb esetekben 72 órán belül válaszolnak, tanácsadással, szükséges esetben e-recept felírásával, vagy a klinikára való behívással.

A súlyos, azonnali ellátást igénylő állapotok a fentiek alól kivételt képeznek, és a személyes vizitre előzetes egyeztetés nélkül is lehetőség van az alábbi esetekben:
- a fertőzéses bőrbetegségek: a lázas állapottal járó bőrfertőzések, vagy az olyan bőrfertőzések, amelyek az utóbbi napokban az alkalmazott terápia ellenére romlottak;
o orbánc
o arcon lévő övsömör
- az allergiás bőrbetegségek: hirtelen megjelenő, kiterjedt bőrkiütések, ajakduzzanattal, arcduzzanattal, fulladással járó allergiás reakciók;
o ételallergia, rovarcsípés okozta allergia
gyógyszerallergiák

A járvány ideje alatt fémallergia és egyéb allergia kivizsgálását, valamint az ételallergiák és a légúti tüneteket okozó pollenallergiák kivizsgálását NEM végzik el.
Aktuális információ mindig található a PTE Bőrgyógyászati Klinika honlapján.
TÁJÉKOZTATÁS KORONAVÍRUS ÁTVITEL SZEMPONTJÁBÓL MAGAS KOCKÁZATÚ BEAVATKOZÁSOK ELŐTTI TESZTELÉSRŐL


1. JÁRÓBETEG ELLÁTÁSBAN bizonyos vizsgálatok, beavatkozások csak NEGATÍV KORONAVÍRUS TESZT EREDMÉNNYEL végezhetők el.

2. Tervezett beavatkozás előtt KÓRHÁZI BEFEKVÉST MEGELŐZŐEN is kötelező a szűrővizsgálat elvégzése.

3. FEKVŐBETEG INTÉZMÉNYEK KÖZÖTTI ÁTHELYEZÉS szintén tesztelést követően lehetséges.

A leggyakrabban előforduló beavatkozások, melyekre a fentiek vonatkoznak (a teljesség igénye nélkül):
-szájsebészeti beavatkozások
-gyomortükrözés, vastagbéltükrözés
-egyéb endoszkópos vizsgálatok
-biológiai terápia, immunszuppresszív kezelések (pl. autoimmun betegségek, psoriasis esetében)
-minden laparoszkópos műtét
-bizonyos fül-orr-gégészeti beavatkozások
-dialízis
-minden onkológiai és sugárterápiában szükséges beavatkozás
-tüdőtükrözés

Tájékoztatom Önöket, hogy az NNK ma megküldött eljárásrendje szerint:

"A mintavételezést annál az egészségügyi szolgáltatónál célszerű és javasolt elvégezni, amelynél a vírusátvitel szempontjából magas kockázatú elektív beavatkozásra sor kerül."

Ennek értelmében NEM A HÁZIORVOS FELADATA a tervezett vizsgálatok-beavatkozások előtt a Covid teszt levétele, sem annak megszervezése.
További információ a beavatkozást, felvételt végző intézményekben lehetséges.
Tájékoztatom Önöket a PMJV Egyesített Egészségügyi Intézmények Igazgatónője által közreadott, járóbetegellátást (szakrendeléseket) érintő változásokról.
1. Az Intézményben a miniszteri rendelkezés értelmében a szakrendeléseken továbbra is elsősorban telefonos távkonzultáció formájában történik az ellátás.

2. A szakrendelés orvosa az előzetes telefonos kikérdezés után dönt arról, hogy elegendő-e a távkonzultáció, az ő döntése, hogy előjegyzést ad-e személyes találkozóra.

3. Mindezekből következik, hogy a RECEPCIÓ NEM AD IDŐPONTOT!

4. A szakrendelések az ismert telefonszámokon keresztül érhetők el, tájékozódjon az EEI honlapján, vagy hívja a központ számát: dr. Veress E. u. : 72/523-500; Lánc u.: 72/523-700


5. Ha előre egyeztetett időpontban nem jelenik meg, kizárólag előre egyeztetett ÚJ IDŐPONTBAN VAN LEHETŐSÉGE.

6. A rendelkezés értelmében szakrendelésenként 4 beteget láthat el az Intézmény óránként.


7. Az EEI területén is MASZK viselése KÖTELEZŐ. (a mi rendelőnkben is!)

8. Az intézményben történő belépéskor előzetes vizsgálat történik szintén a miniszteri levélben elrendelteknek megfelelően. Számítson testhőmérséklet mérésre és egy járványügyi kérdőív kitöltésének kérésére. Kézfertőtlenítés is kötelező lesz itt. Csak a járványügyi szempontból negatív beteg mehet a szakrendelésre, ennek megítélése a kérdőív, lázmérés alapján fog történni.


9. LABOR
2020. máj. 5-től a laborvizsgálatok elvégzéséhez is időpontelőjegyzés szükséges. A korlátozás itt is érvényes. Két vérvételi helyiségben óránként 8 mintavételre van lehetőség.
Az szakrendelőbe történő belépéskor szükséges előzetes vizsgálat feltételezhetően a laborvizsgálatok előtt is megtörténik.

A PTE Klinikai Ambulanciáinak szakrendelések működéséről értesítést nem kaptam. Kérem, ha sürgős, ott érdeklődjenek! Közpotjuk telefonszáma: 72/536-000
Kedves Pácienseim!

A 2020. április 30-án érkezett miniszteri levél tartalma alapján működésünkben a gyakorlatlatban egyelőre nem lesz változás, tehát a továbbiakban is az alábbi működési rend alapján folytatódik a betegellátás:
1. Receptfelírási kérelem: elsősorban Erodium rendszeren vagy e-mail-ben, szükség esetén telefonon. Erodium e-Rendelés funkciója Erodium kártyával vehető igénybe. Receptkérését ezen a felületem munkaidőtől függetlenül tudja leadni. Otthoni vérnyomás/vércukormérés eredményeinek távkonzultációja Erodium rendszeren vagy e-mail-ben.
2. Közgyógyellátás kérelem, gyógyszerjavaslatok, jogosítvány hosszabbítás, ezen dokumentumok, okmányok érvényessége a vészhelyzet végéhez kötött, továbbra sem hosszabbítjuk.
Felhívnám a figyelmet, hogy a korábbi rendelet értelmében csak azoknak nem jár büntetés közúti ellenőrzés során, akik okmánya 2020. március 12. után járt le! Tehát ezen dátum előtt lejárt okmány esetén keressenek emailben telefonszám megadásával.
3. Panaszok, tanácskérés elsősorban e-mailben történjen minden esetben a telefonszám megadásával. Amennyiben akut, halaszthatatlan problémáról van szó, telefonon keressenek.
4. Személyes találkozásra, betegvizsgálatra csak INDOKOLT ESETBEN, ELŐZETES TELEFONON TÖRTÉNŐ KONZULTÁCIÓ UTÁN lesz lehetőség időpontot egyeztetve. Ha erre kerül sor, szigorúan csak a betegvizsgálatra szorítkozik a találkozás ideje, a konzultáció folytatása telefonon történik. A rendelőbe történő belépéshez MASZK VISELÉSE KÖTELEZŐ. Kötelességünk a belépéskor a lázmérés is.
5. Légúti fertőzés gyanúja esetén a személyes találkozás továbbra sem lehetséges.
6. Bizonyos adminisztratív feladatok ellátásához (TP papír kiadása, igazolás kiállítása stb.) 5 munkanap határidőt ad a miniszteri levél és véglegesen nem szükséges emiatt az orvos-beteg találkozás.

Újraindulnak a szakrendelések is, de nagyon szigorú intézkedések betartásával. Ezzel kapcsolatos információt a későbbiekben szeretnék megosztani Önökkel. Biztos vagyok abban, hogy a 3 munkaszüneti nap kevés ahhoz, hogy ennek feltételeit megteremtsék május 4-re és a szükséges tájékoztatást részünkre megküldjék. Az alább található hirdetményben elérhető erre vonatkozó új információ.

Segítség számomra, hogy amennyiben panaszok miatt távkonzultációt szeretne kezdeményezni, ezt elsősorban e-mailben teszi az elérhetősége megadásával. A Csontváry Rendelőintézet ajtaja továbbra is zárva tart, a belépésnek feltétele az előzetes telefonos konzultáció.

Pénteki munkanapokon dr. Lőrinc Lívia háziorvos kolléganőm helyettesít.

Rendelések

A rendelési időpontokat az alábbi színkódok azonosítják. A csíkozott rendelésekre már nincs foglalható szabad időpont.

 
Háziorvosi ellátás
 
Csak asszisztensi ellátás
7:00
 
9:00
 
11:00
 
13:00
 
15:00
 
 

Hirdetmények

2020.09.04 -hírlevél -aktuális hirdetmények
Tisztelt Pácienseim!

A COVID-19 járvány második hullámára tekintettel emlékeztetőül küldöm a rendelésre vonatkozó szabályokat.

I. Személyes találkozásra csak előzetes - telefonon történő – konzultációt követően van lehetőség. A telefonos konzultációra időpontot adunk.

A kapcsolat felvétel pácienseink részéről az alábbi módon történhet:
-telefonon: 72/547-650/5
-e-mailben: varkonyi.rendelo@gmail.com
-NetDoktor Páciens telefonos applikáció használatával
-Erodium e-rendelés vagy visszahíváskérés funkcióval
-postaládánkban elhelyezett papír alapú levél formájában.

Az okostelefonos Netdoktor alkalmazásról olvashat az eddigi hirdetményeinket visszanézve:
www.erodium.hu  Pácienseknek  dr. Bányai Mónika névre kattintva  Hirdetmények

Láz, köhögés, nehézlégzés, egyéb légúti vagy más infekcióhoz társuló tünetek esetén az intézményben megjelenni, a váróban tartózkodni EGYEZTETÉS NÉLKÜL személyesen TILOS!

Maszk használata (orrot és szájat eltakarva) KÖTELEZŐ!
Kérem, a betegváróban egymástól és TŐLÜNK is 2 méter távolságot tartsanak.
A behívott pácienseknél a rendelőbe belépés előtt kikérdezés, lázmérés és kézfertőtlenítés szükséges a szabályoknak megfelelően.
Pácienseinket kizárólag a középső rendelőben tudjunk fogadni, tehát maradjanak abban a helyiségben, amelyikbe behívjuk Önöket.

A megnövekedett - akut betegellátást igénylő - betegforgalom miatt, a leletek megbeszélése, krónikus panaszok kivizsgálása, jogosítvány hosszabbításhoz szükséges előjegyzési időpontok kitólodtak. Kérem, tervezésénél ezt figyelembe venni szíveskedjenek. Az akut betegellátás mindig előnyt élvez a tervezhető, halasztható konzultációigénnyel szemben.

II. A Rendelőintézet honlapján a szakrendelés menüpont alatt megtalálják az egyes szakrendelések közvetlen telefonszámát.
www.eeipecs.hu - szakrendelések fül

III. A központi háziorvosi ügyelet telefonszáma: 72/515-104
Ne menjenek személyesen az ügyeletre, telefonon hívják először kollégáinkat. A kikérdezés, tanácsadás telefonon történik. Ha indokolt, az ügyeletes orvos vizsgálatra behívja Önöket, de megelőző telefonos konzultáció nélkül erre nincs mód.

Ha otthonról a telefonos egyeztetés nem történik meg, akkor az ügyeleti helyiség ajtajára kiírt telefonszámot tudják hívni.

IV. Labor eredmények és egyéb leletek megtekintése céljából használják
az ügyfélkaput. Kérem, a fentieknek megfelelően nézzék vissza az erre vonatkozó információkat (www.erodium.hu – hirdetmények). Aktuális kiváltható receptjeikről is itt tájékozódhatnak.

Laboreredmények kiadása a labor feladata. A járvány miatt jelenleg nem adnak papíron leletet. Ha erre vonatkozó panasz van, az Egyesített Egészségügyi Intézmények felé jelezzék.
A vizsgálatkérő orvos / egyéb szakorvos ugyanazon a felületen hozzáfér, melyre Önöknek is módja van ügyfélkapun keresztül.

Amennyiben választhatnak a megkeresés módját illetően, keressenek minket e-mailben a telefon helyett a telefonszámuk megadásával.

A járvány lecsengéséig területen kívüli új pácienst nem tudunk vállalni, csak nagyon indokolt esetben, egyedi mérlegelés alapján.

Köszönöm a közreműködését mindazoknak, akik segítettek az e-mailben történő kapcsolatfelvételben idős hozzátartozójuknak. Ha lehetőségük van, tegyék ezt továbbra is.
Ha ismernek olyan hozzánk tartozó családtagot, ismerőst, aki nem kap tőlünk e-mailben - a rendelésre vonatkozó - hirlevelet, de igényelné, küldjék el e-mail címét.

Üdvözlettel: dr. Bányai Mónika
ORVOSLÁTOGATÓK FIGYELMÉBE:

A járvány időszakában az orvoslátogatási lehetőséget személyes találkozó vagy telefonon történő megkeresés formájában a lazítások ellenére sem tudom biztosítani.

A közeljövőben ebben változás nem várható. E-mail küldésének lehetősége adott csak.

Köszönöm a megértést!
II. NYÁRI SZABADSÁG RENDJE
2020. július 24 – augusztus 14-ig szabadságon leszek. Helyettesít dr. Kis Andrea.
1) Gondozással, kivizsgálásokkal kapcsolatos teendők, zárójelentés megbeszélése, igazolások kiállítása, INR eredmény megbeszélése miatt Krisztit keressék. Ha halasztható a megkeresés tárgya, akkor a szabadság utánra fog időpontegyeztetést adni telefonos konzultációra.
2) Amennyiben úgy érzi, hogy újkeletű panaszai miatt orvosi segítségre van szüksége, Krisztit keresse, ha szükséges dr. Kis Andreához fogja irányítani Önöket.
Elsősorban telefonon érhető el a helyettesítő orvos 72/440-671 telefonszámon. Telefonos konzultáció esetén pontos gyógyszerlistát készítsenek elő, mert Kis Andrea doktornő nem biztos, hogy látja az Ön dokumentációját.
III. ELÉRHETŐSÉGEINK ÖSSZEFOGLALÁSA
- Rendelő telefonszáma: 72/547-650 /5
- varkonyi.rendelo@gmail.com
- Netdoktor mobiltelefonra letölthető applikáción keresztül
- Erodium kártyával rendelkezők esetében Erodium e-rendelés
- postaládába bedobott levél, üzenet (telefonszámmal!)
- Erodium visszahíváskérés funkció a kérés okának megjelölésével.
Itt szeretném megjegyezni, hogy ne a telefonközpontot visszakapcsolását éljék meg negatívumként, hanem a vészhelyzet ideje alatt történő átmeneti kikapcsolást pozitívumként. Telefonközpontunk közel 3 éve működik.
IV. NETDOKTOR MOBILAPPLIKÁCIÓVAL KAPCSOLATOS TAPASZTALATOK
Közel 100 fő használja már mobiltelefonját a velünk való kommunikációra is. Ha okostelefont használ, csatlakozzon, ha még nem tette. Az applikáció folyamatos fejlesztés alatt áll és egyedülálló jelenleg a háziorvosi szoftverek közt. Számítok az észrevételeire, hibák visszajelzésére ezzel segítve a fejlesztők munkáját.
Korábbi levelemben az alábbi tájékoztatás szerepelt az applikáció kapcsán.
„Elérhetővé vált a háziorvosi szoftverünkhöz tartozó mobil applikáció.Keresse a Play Áruházban vagy AppStore-ban a Netdoktor Páciens alkalmazást (csatolmányban kép segítségül).
Regisztrációt követően az orvos keresőben keressen pecsétszámomra (65756), majd csatlakozzon rendelésünkhöz.
Ajánlom mindenkinek, aki okostelefont használ és szeretné segíteni munkánkat a rendelői telefonvonal terheltségének csökkentésével. Az applikáció használata ingyenes!
Ajánlom az Erodium e-Rendelést használóknak is. Egy ideig párhuzamosan fog működni az Erodium betegirányító rendszer és a Netdoktor mobilapplikációs felület, majd hosszú távon szeretnénk csak a háziorvosi szoftveren belül kommunikálni és az Erodium e-Rendelést leépíteni.
Tehát keressék a Netdoktor Páciens applikációt, regisztráljanak, csatlakozzanak, majd a csatlakozási kérelem elfogadását követően használják bátran ezt a csatornát is elérésünkhöz.
Az előjegyzés továbbra is az Erodiumban fog működni.”

V. Előzetes megbeszélés nélkül továbbra sem lehet jönni a rendelésünkre. A III. pontban megjelölt 6 csatorna egyikét használják, biztosan talál köztük megfelelőt.
Az Erodium kártyával rendelkezők körében elérhetővé vált annak lehetősége, hogy az Erodium rendszerben visszahíváskérést kezdeményezhessenek telefonos konzultáció céljából.

Előnyei: akut panaszok esetén nem szükséges többször próbálkozniuk telefonon történő megkereséssel, ha az a vonal terheltsége miatt azonnal nem sikerül.
A rendelő dolgozóinak munkáját segítik a használatával, mert kevesebbet csörög a telefon és hatékonyabb munkavégzés lehetséges.

A visszahíváskérés csak abban az esetben fogadható el, ha a megkeresésben leírja összefoglalva a kezdeményezés tárgyát, mely segítségével a konzultáció sürgőssége megítélhető (tehát nem opcionális ennek kitöltése, hanem szükséges(!)).

Jelenleg a rendszer a járványügyi veszélyhelyzet idejére tesztüzemben működik.
Elérhetővé vált a háziorvosi szoftverünkhöz tartozó mobil applikáció.
Keresse a Play Áruházban vagy AppStore-ban a Netdoktor Páciens alkalmazást!

Regisztrációt követően az orvos keresőben keressen nevemre vagy pecsét számomra (65756), majd csatlakozzon rendelésünkhöz.
Ajánlom mindenkinek, aki okostelefont használ és szeretné segíteni munkánkat a rendelői telefonvonal terheltségének csökkentésével. Az applikáció használata ingyenes!
Ajánlom az Erodium e-Rendelést használóknak is.

Tehát keressék a Netdoktor Páciens applikációt, regisztráljanak, csatlakozzanak, majd a csatlakozási kérelem elfogadását követően használják bátran ezt a csatornát is elérésünkhöz.
Az előjegyzés továbbra is az Erodiumban fog működni.
• dr. Kásler Miklós június 12-én kiküldött levele gyakorlatilag a háziorvosi működésben nem hoz változást. Eltörölte a negyedórás betegelőjegyzési korlátozást, nálunk ennél szűkebb előjegyzési intervallum eddig sem volt, így minket nem érint.
Az egészségügyi ellátások bővítése a fenti szabály törlésével a járóbeteg ellátás és labor kapacitásának növekedésében lesz érezhető mindannyiunk számára. A maszk viselés, kérdőív kitöltés, hőmérés érkezéskor marad minden intézményben.
Ha a szakrendelésekkel kapcsolatban egyéb információm lesz, megosztom Önökkel. Kérem, addig az adott szakrendelést keressék telefonon.
Szakemberek szerint a koronavírus járvány második hulláma várható lesz, emiatt a védőoltás megjelenéséig védőintézkedéseket fenntartani célszerű. (maszk, hőmérő, első körben telefonos konzultáció)

Az elmúlt pár hónap tapasztalatai alapján a rendelői munkánk szervezése az alábbiak szerint történik:
• telefonon, vagy e-mailben, ill. az Erodium e-Rendelés felületén történő megkeresés esetén, ha az adminisztratív jellegű, a kérések beérkezési sorrendjében látjuk el a feladatot.
• ORVOSI KONZULTÁCIÓKÉRÉS:
A telemedicina rendelet lehetővé teszi, hogy az első kapcsolatfelvétel telefonon ugyanúgy történjen, mint amikor Önök ott ülnek a rendelőben. Ez azt jelenti, hogy a telefonon történő ellátást oly módon dokumentálom, mintha velem szemben a páciens.
A távkonzultáció előtt az e-mail, telefonos megkeresés tartalma alapján rangsorolunk. Sürgős panaszok esetén AZNAP ellátás történik. Nem sürgős panasz esetén, gondozással kapcsolatos kéréseknél előfordulhat, hogy halasztódnak a feladatok, távolabbi időpontok kerülnek kijelölésre (beutaló kérések, alkalmassági vizsgálatok, stb.). Kérem, a tervezhető feladatoknál ezzel számoljanak.
• távkonzultáció lehetséges kimenetelei: 1. vizsgálati időpontot egyeztetünk, 2. telefonon megoldás születik, 3. azonnali továbbirányítás. Tehát nem telefonon oldunk meg mindent, de fontos az előzetes tájékozódás, nem mindegy milyen védőfelszerelésben fogadjunk Önöket és ki kontaktjai lesznek. Az előzetes tájékozódás a megelőzés fontos tényezője.

Azt gondolom, hogy a kialakult ellátási forma hatékony működést tesz lehetővé számunkra.
• Maszk viselését továbbra is kérem.

Három dolog, amit gyakran tapasztaltunk az elmúlt időszakban:
• Megnövekedett telefonhasználat: akinek van választási lehetősége, kérem, e-mailben tegye meg az első megkeresést a telefonszámának megadásával. Egyelőre Erodiumban önálló időpontfoglalásra nincs mód, de ígéretet kaptunk a rendszer járványhoz történő illesztésére, azaz remélhetőleg nemsokára távkonzultációra tudnak majd önállóan is időpontot foglalni. Addig sajnos csak mi tudunk előjegyzést kiadni (távkonzultációra is!)

• E-receptet nem látják otthon: gyógyszerfelírás esetén, kérem, jegyezzék fel a naptárba a kiírás dátumát és kövessék figyelemmel, hogy mikor jár le a három hónap, vagy használják az EESZT (felhő) rendszert a korábban említett ügyfélkapu regisztrációval. Itt mindenki láthatja, hogy milyen nyitott, azaz élő receptje van. Sajnos jelentős terhet ró ránk, hogy emiatt keresnek fel minket. Természetesen szívesen segítünk, de akinek lehetősége van, segítse munkánkat a dátum feljegyzésével vagy ügyfélkapun történő regisztrációval.

• Távkonzultációt követően a velem megbeszélteknek megfelelően kell eljárni. Ha akár egy héttel később indulnak el a nyomtatványokért, dokumentumokért hozzánk, nem szükséges előtte azokat újra kérni. Elég akkor szólni, ha hibát észlelnek.

Nem mindig sikerül emlékezni a korábbi beszélgetésre, ilyenkor át kell nézni a dokumentációt újra és rendszerint konstatáljuk, hogy az újra kért dokumentumok már készen vannak, tehát kétszer dolgozunk ugyanazzal a feladattal. Sok esetben Krisztitől kérik ugyanazt, amit korábban velem beszéltek meg telefonon. Tehát tudjanak róla, hogy a távkonzultációt követően az ellátásra vonatkozó anyagot a megbeszélteknek megfelelően el is készítem, azaz nem az elvitelük napján készülnek.


• Szociális otthonba költözés előtt COVID teszt szükséges, ennek elvégeztetése a háziorvos felad
-2020. június 2-tól a Kertvárosi Rendelőintézetben újra működik a labor és elindulnak a fizikoterápiás kezelések.
Megjelenéshez telefonos időpont egyeztetés szükséges:
Telefonszámok a Kertvárosi Rendelőintézet ellátásihoz:
Labor: 587-415
Fizikoterápia: 587-413
Gyógytorna: 587-411
Gyógymasszázs: 587-405

-2020. június 15- június 26-ig Czigány Róbertné Kriszti szabadságon lesz. Aki teheti, ebben az időszakban az e-mail küldést részesítse előnyben a telefonnal szemben. (következő két hét)
-Továbbra is telefonos konzultáció után, indokolt esetben lehet előjegyzési időpontot kiadnunk személyes találkozóra. Szájmaszk viselése az épületben kötelező.
2020. 05.28.

1. LABOR
Június 2-tól a Kertvárosi és a Lánc utcai Rendelőintézetben működő laborokban is lehetőség nyílik vérvételre.
A vérvételek továbbra is időponthoz kötöttek. Időpontot az alábbi telefonszámon lehet kérni:
72/523- 530

2. ULTRAHANG
Lánc u.-i rendelőintézetben elvégezhető ultrahang vizsgálatokra időpontot a következő telefonszámon lehet kérni: 72/523-711

Kb. 10 perccel korábbi érkezést kérnek minden vizsgálat előtt a jelenleg még kötelező lázmérés és kérdőív kitöltés miatt, melyet belépéskor kell elvégezni.

3. Népegészségügyi szűrővizsgálatok
2020. június 1-vel újraindulnak a népegészségügyi szűrővizsgálatok (vastagbél, méhnyak- és emlőrák szűrése). Ha meghívót kap, vegyen részt a szűrővizsgálaton előzetes időpont egyeztetést követően.

4. Minden e-mailben történő megkeresésre igyekszünk gyorsan reagálni, de az elmúlt pár hét tapasztalata alapján a kérések aránytalanul érkeznek, hét elején nagyon sok, a hét második felében jóval kevesebb. Próbáljuk sürgősség alapján kialakítani a sorrendet. Emiatt előfordulhat, hogy nem azonnal (aznap) kap választ kérdéseire.

5. Nagy valószínűséggel június 20. után vége lesz az e-receptek meghatalmazás nélküli kiváltási lehetőségének. A meghatalmazás regisztrálásához a meghatalmazó személynek ügyfél kapuval kell rendelkeznie. Egy újabb ok, amiért javasoljuk, hogy bármely kormányablakban regisztráljanak ügyfélkaput.
Ha meghatalmazással nem rendelkeznek, akkor a vészhelyzetet követően mindenki csak a saját e-receptjét tudja majd kiváltani.

6. A betegvizsgálat továbbra is a középső helyiségünkben, tehát nem a megszokott helyen történik.
1. A lejárt jogosítványok hosszabbításához szükséges alkalmassági vizsgálatokat elkezdjük pótolni. Kérem, akinek lejárt az okmánya, egyeztessen időpontot telefonon vagy emailben. (Erodiumos időpontfoglalás egyelőre nincs használatban). Az előkészületekhez segítség, ha elküldik
-a jogosítvány és személyi igazolvány számát
-jogosítvány hátoldaláról fotót (korlátozások miatt fontos számunkra)
-jelzik, hogy hivatásos, vagy úrvezetői jogosítványról van-e szó

Lázas betegen, légúti panaszok esetén el kell halasztani a vizsgálatot. Ezt telefonon jelezni szíveskedjenek.

Személyes megjelenés esetén kérem, viseljenek maszkot. A portán dolgozó kollégánk jelzi számunkra, ha megérkeztek a megbeszélt időpontra.

2. Azt a tájékoztatást kaptam, hogy a Rendelőintézetben elvégzett laborvizsgálatokról kinyomtatott leletet nem ad jelenleg a labor. A laboreredmények megbeszélésére van csak lehetőség a vizsgálatkérő orvoson keresztül. Kérem, telefonon keressék a kérő orvost.

Szeretném jelezni, hogy a laborlelet kiadása papíron nem a háziorvosi rendelőben történik. Nálunk az általam kért laborvizsgálatok megbeszélésére van csak mód.

Több éve kötelező az egészségügyi intézményekben az EESZT (Eleltronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér, „felhő”) használata. Így a szakorvosoknak nem szükséges kinyomtatott formában elvinni a laboreredményt. Ha esetleg ezt mégis igénylik, akkor két lehetőségük van.
- megbeszélik a laborral ennek lehetőségét
- használják a saját ügyfél kapun keresztül elérthető EESZT dokumentációt

3. Otthoni EESZT használat
Hogyan láthatom a saját leleteimet, vényeimet a „felhőben”?
Használja Ön is az EESZT rendszerét kényelmesen otthonról!

Ügyfélkapu regisztráció országosan bármelyik kormányablakban igényelhető. Szükség lesz hozzá:
- érvényes személyi igazolványra/vezetői engedélyre/útlevélre
- lakcímkártyára
- olyan e-mail címre, amit használ és be is tud lépni (tehát ismeri a felhasználó nevet és jelszót)
- legalább négy karakterű felhasználónevet fog kérni Öntől az ügyintéző, amire a későbbiekben lesz szüksége, és amit már otthon ki lehet találni. (név, születési idő általában foglalt)

Segítsék idősebb hozzátartozóikat a Kormányablakban történő ügyfélkapu létrehozásában, szükség esetén hozzáférhetőek lesznek saját leletei, meg tudják nézni érvényes receptjei számát, dátumát. Sokszor jelenthez ez nagy segítséget mindenki számára!
4. Érdemes felvenni a kapcsolatot a különböző szakrendelések dolgozóival. A korábbi időpontok általában nem érvényesek, új időpontokat kell egyeztetni. Tájékozódjanak az adott szakrendelésen az elmaradt, illetve az esedékes vizsgálatok menetéről! Ne feledjék, jelenleg csak telefonon van lehetőség ezt megtenni. Ha a szakrendelés új beutalót kér, jelezzék ezt nekünk.

5. Korábbi – háziorvosi működéssel kapcsolatos -- hirdetményünk továbbra is érvényben van. Kérem, minden esetben először telefonon, e-mailben (telefonszám megadásával), vagy Erodium e-Rendelés funkcióval keressenek bennünket.

A lazítások ellenére legyenek óvatosak továbbra is!
Nagyon köszönünk minden eddigi megértést és együttműködést.
Syncumart, Marfarint, Warfarint szedő betegeknek tájékoztató

A vérvételekre előjegyzést kell kérni minden vizsgálat esetén. Jelenleg kb. 14 napos várakozási idő van, ami tovább nőhet.

Célszerű a következő vizsgálatra mielőbb időpontot kérni, ha Önnek havi rendszerességgel szükséges laborba járnia. Különben nagy mértékű csúszás várható az általam javasolt időpothoz képest, ami nem szerencsés vérhígító kezelés esetén.

Ha szokásos módon egyeztettük laboreredményét, a következő időpontot lehetőleg azonnal kérje meg.
Labor: 72/ 523-530
Tájékoztató a PTE Bőrgyógyászati Klinika működéséről

A PTE Bőrgyógyászati Klinika (Akác u.) az alábbi tájékoztatót adta közre.

Személyes vizsgálat csak előzetes telefonos egyeztetést (72/536-870) követően lehetséges.

Lehetőségük van közvetlenül a borklinikapecs@gmail.com email címre elküldeni a tüneteik rövid összefoglalóját, személyes adatokkal és fotókkal együtt, melyre sürgős esetben 24 órán belül, egyéb esetekben 72 órán belül válaszolnak, tanácsadással, szükséges esetben e-recept felírásával, vagy a klinikára való behívással.

A súlyos, azonnali ellátást igénylő állapotok a fentiek alól kivételt képeznek, és a személyes vizitre előzetes egyeztetés nélkül is lehetőség van az alábbi esetekben:
- a fertőzéses bőrbetegségek: a lázas állapottal járó bőrfertőzések, vagy az olyan bőrfertőzések, amelyek az utóbbi napokban az alkalmazott terápia ellenére romlottak;
o orbánc
o arcon lévő övsömör
- az allergiás bőrbetegségek: hirtelen megjelenő, kiterjedt bőrkiütések, ajakduzzanattal, arcduzzanattal, fulladással járó allergiás reakciók;
o ételallergia, rovarcsípés okozta allergia
gyógyszerallergiák

A járvány ideje alatt fémallergia és egyéb allergia kivizsgálását, valamint az ételallergiák és a légúti tüneteket okozó pollenallergiák kivizsgálását NEM végzik el.
Aktuális információ mindig található a PTE Bőrgyógyászati Klinika honlapján.
TÁJÉKOZTATÁS KORONAVÍRUS ÁTVITEL SZEMPONTJÁBÓL MAGAS KOCKÁZATÚ BEAVATKOZÁSOK ELŐTTI TESZTELÉSRŐL


1. JÁRÓBETEG ELLÁTÁSBAN bizonyos vizsgálatok, beavatkozások csak NEGATÍV KORONAVÍRUS TESZT EREDMÉNNYEL végezhetők el.

2. Tervezett beavatkozás előtt KÓRHÁZI BEFEKVÉST MEGELŐZŐEN is kötelező a szűrővizsgálat elvégzése.

3. FEKVŐBETEG INTÉZMÉNYEK KÖZÖTTI ÁTHELYEZÉS szintén tesztelést követően lehetséges.

A leggyakrabban előforduló beavatkozások, melyekre a fentiek vonatkoznak (a teljesség igénye nélkül):
-szájsebészeti beavatkozások
-gyomortükrözés, vastagbéltükrözés
-egyéb endoszkópos vizsgálatok
-biológiai terápia, immunszuppresszív kezelések (pl. autoimmun betegségek, psoriasis esetében)
-minden laparoszkópos műtét
-bizonyos fül-orr-gégészeti beavatkozások
-dialízis
-minden onkológiai és sugárterápiában szükséges beavatkozás
-tüdőtükrözés

Tájékoztatom Önöket, hogy az NNK ma megküldött eljárásrendje szerint:

"A mintavételezést annál az egészségügyi szolgáltatónál célszerű és javasolt elvégezni, amelynél a vírusátvitel szempontjából magas kockázatú elektív beavatkozásra sor kerül."

Ennek értelmében NEM A HÁZIORVOS FELADATA a tervezett vizsgálatok-beavatkozások előtt a Covid teszt levétele, sem annak megszervezése.
További információ a beavatkozást, felvételt végző intézményekben lehetséges.
Tájékoztatom Önöket a PMJV Egyesített Egészségügyi Intézmények Igazgatónője által közreadott, járóbetegellátást (szakrendeléseket) érintő változásokról.
1. Az Intézményben a miniszteri rendelkezés értelmében a szakrendeléseken továbbra is elsősorban telefonos távkonzultáció formájában történik az ellátás.

2. A szakrendelés orvosa az előzetes telefonos kikérdezés után dönt arról, hogy elegendő-e a távkonzultáció, az ő döntése, hogy előjegyzést ad-e személyes találkozóra.

3. Mindezekből következik, hogy a RECEPCIÓ NEM AD IDŐPONTOT!

4. A szakrendelések az ismert telefonszámokon keresztül érhetők el, tájékozódjon az EEI honlapján, vagy hívja a központ számát: dr. Veress E. u. : 72/523-500; Lánc u.: 72/523-700


5. Ha előre egyeztetett időpontban nem jelenik meg, kizárólag előre egyeztetett ÚJ IDŐPONTBAN VAN LEHETŐSÉGE.

6. A rendelkezés értelmében szakrendelésenként 4 beteget láthat el az Intézmény óránként.


7. Az EEI területén is MASZK viselése KÖTELEZŐ. (a mi rendelőnkben is!)

8. Az intézményben történő belépéskor előzetes vizsgálat történik szintén a miniszteri levélben elrendelteknek megfelelően. Számítson testhőmérséklet mérésre és egy járványügyi kérdőív kitöltésének kérésére. Kézfertőtlenítés is kötelező lesz itt. Csak a járványügyi szempontból negatív beteg mehet a szakrendelésre, ennek megítélése a kérdőív, lázmérés alapján fog történni.


9. LABOR
2020. máj. 5-től a laborvizsgálatok elvégzéséhez is időpontelőjegyzés szükséges. A korlátozás itt is érvényes. Két vérvételi helyiségben óránként 8 mintavételre van lehetőség.
Az szakrendelőbe történő belépéskor szükséges előzetes vizsgálat feltételezhetően a laborvizsgálatok előtt is megtörténik.

A PTE Klinikai Ambulanciáinak szakrendelések működéséről értesítést nem kaptam. Kérem, ha sürgős, ott érdeklődjenek! Közpotjuk telefonszáma: 72/536-000
Kedves Pácienseim!

A 2020. április 30-án érkezett miniszteri levél tartalma alapján működésünkben a gyakorlatlatban egyelőre nem lesz változás, tehát a továbbiakban is az alábbi működési rend alapján folytatódik a betegellátás:
1. Receptfelírási kérelem: elsősorban Erodium rendszeren vagy e-mail-ben, szükség esetén telefonon. Erodium e-Rendelés funkciója Erodium kártyával vehető igénybe. Receptkérését ezen a felületem munkaidőtől függetlenül tudja leadni. Otthoni vérnyomás/vércukormérés eredményeinek távkonzultációja Erodium rendszeren vagy e-mail-ben.
2. Közgyógyellátás kérelem, gyógyszerjavaslatok, jogosítvány hosszabbítás, ezen dokumentumok, okmányok érvényessége a vészhelyzet végéhez kötött, továbbra sem hosszabbítjuk.
Felhívnám a figyelmet, hogy a korábbi rendelet értelmében csak azoknak nem jár büntetés közúti ellenőrzés során, akik okmánya 2020. március 12. után járt le! Tehát ezen dátum előtt lejárt okmány esetén keressenek emailben telefonszám megadásával.
3. Panaszok, tanácskérés elsősorban e-mailben történjen minden esetben a telefonszám megadásával. Amennyiben akut, halaszthatatlan problémáról van szó, telefonon keressenek.
4. Személyes találkozásra, betegvizsgálatra csak INDOKOLT ESETBEN, ELŐZETES TELEFONON TÖRTÉNŐ KONZULTÁCIÓ UTÁN lesz lehetőség időpontot egyeztetve. Ha erre kerül sor, szigorúan csak a betegvizsgálatra szorítkozik a találkozás ideje, a konzultáció folytatása telefonon történik. A rendelőbe történő belépéshez MASZK VISELÉSE KÖTELEZŐ. Kötelességünk a belépéskor a lázmérés is.
5. Légúti fertőzés gyanúja esetén a személyes találkozás továbbra sem lehetséges.
6. Bizonyos adminisztratív feladatok ellátásához (TP papír kiadása, igazolás kiállítása stb.) 5 munkanap határidőt ad a miniszteri levél és véglegesen nem szükséges emiatt az orvos-beteg találkozás.

Újraindulnak a szakrendelések is, de nagyon szigorú intézkedések betartásával. Ezzel kapcsolatos információt a későbbiekben szeretnék megosztani Önökkel. Biztos vagyok abban, hogy a 3 munkaszüneti nap kevés ahhoz, hogy ennek feltételeit megteremtsék május 4-re és a szükséges tájékoztatást részünkre megküldjék. Az alább található hirdetményben elérhető erre vonatkozó új információ.

Segítség számomra, hogy amennyiben panaszok miatt távkonzultációt szeretne kezdeményezni, ezt elsősorban e-mailben teszi az elérhetősége megadásával. A Csontváry Rendelőintézet ajtaja továbbra is zárva tart, a belépésnek feltétele az előzetes telefonos konzultáció.

Pénteki munkanapokon dr. Lőrinc Lívia háziorvos kolléganőm helyettesít.

Rendelések

2020-10-25 Vasárnap

2020-10-26 HétfőHáziorvosi ellátás
08:00 - 12:00
Csak asszisztensi ellátás
08:00 - 12:00

2020-10-27 KeddHáziorvosi ellátás
12:00 - 16:00
Csak asszisztensi ellátás
12:00 - 16:00

2020-10-28 SzerdaHáziorvosi ellátás
08:00 - 12:00
Csak asszisztensi ellátás
08:00 - 12:00

2020-10-29 CsütörtökHáziorvosi ellátás
12:00 - 16:00
Csak asszisztensi ellátás
12:00 - 16:00

2020-10-30 PéntekHáziorvosi ellátás
08:00 - 12:00
Csak asszisztensi ellátás
08:00 - 12:00

2020-10-31 Szombat

2020-11-01 Vasárnap

2020-11-02 HétfőHáziorvosi ellátás
08:00 - 12:00
Csak asszisztensi ellátás
08:00 - 12:00

2020-11-03 KeddHáziorvosi ellátás
12:00 - 16:00
Csak asszisztensi ellátás
12:00 - 16:00

2020-11-04 SzerdaHáziorvosi ellátás
08:00 - 12:00
Csak asszisztensi ellátás
08:00 - 12:00

2020-11-05 CsütörtökHáziorvosi ellátás
12:00 - 16:00
Csak asszisztensi ellátás
12:00 - 16:00

2020-11-06 PéntekHáziorvosi ellátás
08:00 - 12:00
Csak asszisztensi ellátás
08:00 - 12:00

2020-11-07 Szombat

2020-11-08 Vasárnap

2020-11-09 HétfőHáziorvosi ellátás
08:00 - 12:00
Csak asszisztensi ellátás
08:00 - 12:00

2020-11-10 KeddHáziorvosi ellátás
12:00 - 16:00
Csak asszisztensi ellátás
12:00 - 16:00

2020-11-11 SzerdaHáziorvosi ellátás
08:00 - 12:00
Csak asszisztensi ellátás
08:00 - 12:00

2020-11-12 CsütörtökHáziorvosi ellátás
12:00 - 16:00
Csak asszisztensi ellátás
12:00 - 16:00

2020-11-13 PéntekHáziorvosi ellátás
08:00 - 12:00
Csak asszisztensi ellátás
08:00 - 12:00

2020-11-14 Szombat

2020-11-15 Vasárnap

2020-11-16 HétfőHáziorvosi ellátás
08:00 - 12:00
Csak asszisztensi ellátás
08:00 - 12:00

2020-11-17 KeddHáziorvosi ellátás
12:00 - 16:00
Csak asszisztensi ellátás
12:00 - 16:00

2020-11-18 SzerdaHáziorvosi ellátás
08:00 - 12:00
Csak asszisztensi ellátás
08:00 - 12:00

2020-11-19 CsütörtökHáziorvosi ellátás
12:00 - 16:00
Csak asszisztensi ellátás
12:00 - 16:00

2020-11-20 PéntekHáziorvosi ellátás
08:00 - 12:00
Csak asszisztensi ellátás
08:00 - 12:00

2020-11-21 Szombat

2020-11-22 Vasárnap

2020-11-23 HétfőHáziorvosi ellátás
08:00 - 12:00
Csak asszisztensi ellátás
08:00 - 12:00