Dr. Bányai Mónika

Dr. Bányai Mónika - Felnőtt Háziorvosi Praxis
E-mail cím: banyai.monika@erodium.hu
Cím: 7632 Pécs, Csontváry u. 6/1.
Telefon: +36-72-547-650

Rendelések a következő négy hétben

Hirdetmények

2020. 05.28.

1. LABOR
Június 2-tól a Kertvárosi és a Lánc utcai Rendelőintézetben működő laborokban is lehetőség nyílik vérvételre.
A vérvételek továbbra is időponthoz kötöttek. Időpontot az alábbi telefonszámon lehet kérni:
72/523- 530

2. ULTRAHANG
Lánc u.-i rendelőintézetben elvégezhető ultrahang vizsgálatokra időpontot a következő telefonszámon lehet kérni: 72/523-711

Kb. 10 perccel korábbi érkezést kérnek minden vizsgálat előtt a jelenleg még kötelező lázmérés és kérdőív kitöltés miatt, melyet belépéskor kell elvégezni.

3. Népegészségügyi szűrővizsgálatok
2020. június 1-vel újraindulnak a népegészségügyi szűrővizsgálatok (vastagbél, méhnyak- és emlőrák szűrése). Ha meghívót kap, vegyen részt a szűrővizsgálaton előzetes időpont egyeztetést követően.

4. Minden e-mailben történő megkeresésre igyekszünk gyorsan reagálni, de az elmúlt pár hét tapasztalata alapján a kérések aránytalanul érkeznek, hét elején nagyon sok, a hét második felében jóval kevesebb. Próbáljuk sürgősség alapján kialakítani a sorrendet. Emiatt előfordulhat, hogy nem azonnal (aznap) kap választ kérdéseire.

5. Nagy valószínűséggel június 20. után vége lesz az e-receptek meghatalmazás nélküli kiváltási lehetőségének. A meghatalmazás regisztrálásához a meghatalmazó személynek ügyfél kapuval kell rendelkeznie. Egy újabb ok, amiért javasoljuk, hogy bármely kormányablakban regisztráljanak ügyfélkaput.
Ha meghatalmazással nem rendelkeznek, akkor a vészhelyzetet követően mindenki csak a saját e-receptjét tudja majd kiváltani.

6. A betegvizsgálat továbbra is a középső helyiségünkben, tehát nem a megszokott helyen történik.
1. A lejárt jogosítványok hosszabbításához szükséges alkalmassági vizsgálatokat elkezdjük pótolni. Kérem, akinek lejárt az okmánya, egyeztessen időpontot telefonon vagy emailben. (Erodiumos időpontfoglalás egyelőre nincs használatban). Az előkészületekhez segítség, ha elküldik
-a jogosítvány és személyi igazolvány számát
-jogosítvány hátoldaláról fotót (korlátozások miatt fontos számunkra)
-jelzik, hogy hivatásos, vagy úrvezetői jogosítványról van-e szó

Lázas betegen, légúti panaszok esetén el kell halasztani a vizsgálatot. Ezt telefonon jelezni szíveskedjenek.

Személyes megjelenés esetén kérem, viseljenek maszkot. A portán dolgozó kollégánk jelzi számunkra, ha megérkeztek a megbeszélt időpontra.

2. Azt a tájékoztatást kaptam, hogy a Rendelőintézetben elvégzett laborvizsgálatokról kinyomtatott leletet nem ad jelenleg a labor. A laboreredmények megbeszélésére van csak lehetőség a vizsgálatkérő orvoson keresztül. Kérem, telefonon keressék a kérő orvost.

Szeretném jelezni, hogy a laborlelet kiadása papíron nem a háziorvosi rendelőben történik. Nálunk az általam kért laborvizsgálatok megbeszélésére van csak mód.

Több éve kötelező az egészségügyi intézményekben az EESZT (Eleltronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér, „felhő”) használata. Így a szakorvosoknak nem szükséges kinyomtatott formában elvinni a laboreredményt. Ha esetleg ezt mégis igénylik, akkor két lehetőségük van.
- megbeszélik a laborral ennek lehetőségét
- használják a saját ügyfél kapun keresztül elérthető EESZT dokumentációt

3. Otthoni EESZT használat
Hogyan láthatom a saját leleteimet, vényeimet a „felhőben”?
Használja Ön is az EESZT rendszerét kényelmesen otthonról!

Ügyfélkapu regisztráció országosan bármelyik kormányablakban igényelhető. Szükség lesz hozzá:
- érvényes személyi igazolványra/vezetői engedélyre/útlevélre
- lakcímkártyára
- olyan e-mail címre, amit használ és be is tud lépni (tehát ismeri a felhasználó nevet és jelszót)
- legalább négy karakterű felhasználónevet fog kérni Öntől az ügyintéző, amire a későbbiekben lesz szüksége, és amit már otthon ki lehet találni. (név, születési idő általában foglalt)

Segítsék idősebb hozzátartozóikat a Kormányablakban történő ügyfélkapu létrehozásában, szükség esetén hozzáférhetőek lesznek saját leletei, meg tudják nézni érvényes receptjei számát, dátumát. Sokszor jelenthez ez nagy segítséget mindenki számára!
4. Érdemes felvenni a kapcsolatot a különböző szakrendelések dolgozóival. A korábbi időpontok általában nem érvényesek, új időpontokat kell egyeztetni. Tájékozódjanak az adott szakrendelésen az elmaradt, illetve az esedékes vizsgálatok menetéről! Ne feledjék, jelenleg csak telefonon van lehetőség ezt megtenni. Ha a szakrendelés új beutalót kér, jelezzék ezt nekünk.

5. Korábbi – háziorvosi működéssel kapcsolatos -- hirdetményünk továbbra is érvényben van. Kérem, minden esetben először telefonon, e-mailben (telefonszám megadásával), vagy Erodium e-Rendelés funkcióval keressenek bennünket.

A lazítások ellenére legyenek óvatosak továbbra is!
Nagyon köszönünk minden eddigi megértést és együttműködést.
ORVOSLÁTOGATÓK FIGYELMÉBE:

A járvány időszakában orvoslátogatást rendelőmben - személyes találkozó formájában - a lazítások ellenére sem tudom biztosítani.
Köszönöm a megértést!
Syncumart, Marfarint, Warfarint szedő betegeknek tájékoztató

A vérvételekre előjegyzést kell kérni minden vizsgálat esetén. Jelenleg kb. 14 napos várakozási idő van, ami tovább nőhet.

Célszerű a következő vizsgálatra mielőbb időpontot kérni, ha Önnek havi rendszerességgel szükséges laborba járnia. Különben nagy mértékű csúszás várható az általam javasolt időpothoz képest, ami nem szerencsés vérhígító kezelés esetén.

Ha szokásos módon egyeztettük laboreredményét, a következő időpontot lehetőleg azonnal kérje meg.
Labor: 72/ 523-530
Tájékoztató a PTE Bőrgyógyászati Klinika működéséről

A PTE Bőrgyógyászati Klinika (Akác u.) az alábbi tájékoztatót adta közre.

Személyes vizsgálat csak előzetes telefonos egyeztetést (72/536-870) követően lehetséges.

Lehetőségük van közvetlenül a borklinikapecs@gmail.com email címre elküldeni a tüneteik rövid összefoglalóját, személyes adatokkal és fotókkal együtt, melyre sürgős esetben 24 órán belül, egyéb esetekben 72 órán belül válaszolnak, tanácsadással, szükséges esetben e-recept felírásával, vagy a klinikára való behívással.

A súlyos, azonnali ellátást igénylő állapotok a fentiek alól kivételt képeznek, és a személyes vizitre előzetes egyeztetés nélkül is lehetőség van az alábbi esetekben:
- a fertőzéses bőrbetegségek: a lázas állapottal járó bőrfertőzések, vagy az olyan bőrfertőzések, amelyek az utóbbi napokban az alkalmazott terápia ellenére romlottak;
o orbánc
o arcon lévő övsömör
- az allergiás bőrbetegségek: hirtelen megjelenő, kiterjedt bőrkiütések, ajakduzzanattal, arcduzzanattal, fulladással járó allergiás reakciók;
o ételallergia, rovarcsípés okozta allergia
gyógyszerallergiák

A járvány ideje alatt fémallergia és egyéb allergia kivizsgálását, valamint az ételallergiák és a légúti tüneteket okozó pollenallergiák kivizsgálását NEM végzik el.
Aktuális információ mindig található a PTE Bőrgyógyászati Klinika honlapján.
TÁJÉKOZTATÁS KORONAVÍRUS ÁTVITEL SZEMPONTJÁBÓL MAGAS KOCKÁZATÚ BEAVATKOZÁSOK ELŐTTI TESZTELÉSRŐL


1. JÁRÓBETEG ELLÁTÁSBAN bizonyos vizsgálatok, beavatkozások csak NEGATÍV KORONAVÍRUS TESZT EREDMÉNNYEL végezhetők el.

2. Tervezett beavatkozás előtt KÓRHÁZI BEFEKVÉST MEGELŐZŐEN is kötelező a szűrővizsgálat elvégzése.

3. FEKVŐBETEG INTÉZMÉNYEK KÖZÖTTI ÁTHELYEZÉS szintén tesztelést követően lehetséges.

A leggyakrabban előforduló beavatkozások, melyekre a fentiek vonatkoznak (a teljesség igénye nélkül):
-szájsebészeti beavatkozások
-gyomortükrözés, vastagbéltükrözés
-egyéb endoszkópos vizsgálatok
-biológiai terápia, immunszuppresszív kezelések (pl. autoimmun betegségek, psoriasis esetében)
-minden laparoszkópos műtét
-bizonyos fül-orr-gégészeti beavatkozások
-dialízis
-minden onkológiai és sugárterápiában szükséges beavatkozás
-tüdőtükrözés

Tájékoztatom Önöket, hogy az NNK ma megküldött eljárásrendje szerint:

"A mintavételezést annál az egészségügyi szolgáltatónál célszerű és javasolt elvégezni, amelynél a vírusátvitel szempontjából magas kockázatú elektív beavatkozásra sor kerül."

Ennek értelmében NEM A HÁZIORVOS FELADATA a tervezett vizsgálatok-beavatkozások előtt a Covid teszt levétele, sem annak megszervezése.
További információ a beavatkozást, felvételt végző intézményekben lehetséges.
Tájékoztatom Önöket a PMJV Egyesített Egészségügyi Intézmények Igazgatónője által közreadott, járóbetegellátást (szakrendeléseket) érintő változásokról.
1. Az Intézményben a miniszteri rendelkezés értelmében a szakrendeléseken továbbra is elsősorban telefonos távkonzultáció formájában történik az ellátás.

2. A szakrendelés orvosa az előzetes telefonos kikérdezés után dönt arról, hogy elegendő-e a távkonzultáció, az ő döntése, hogy előjegyzést ad-e személyes találkozóra.

3. Mindezekből következik, hogy a RECEPCIÓ NEM AD IDŐPONTOT!

4. A szakrendelések az ismert telefonszámokon keresztül érhetők el, tájékozódjon az EEI honlapján, vagy hívja a központ számát: dr. Veress E. u. : 72/523-500; Lánc u.: 72/523-700


5. Ha előre egyeztetett időpontban nem jelenik meg, kizárólag előre egyeztetett ÚJ IDŐPONTBAN VAN LEHETŐSÉGE.

6. A rendelkezés értelmében szakrendelésenként 4 beteget láthat el az Intézmény óránként.


7. Az EEI területén is MASZK viselése KÖTELEZŐ. (a mi rendelőnkben is!)

8. Az intézményben történő belépéskor előzetes vizsgálat történik szintén a miniszteri levélben elrendelteknek megfelelően. Számítson testhőmérséklet mérésre és egy járványügyi kérdőív kitöltésének kérésére. Kézfertőtlenítés is kötelező lesz itt. Csak a járványügyi szempontból negatív beteg mehet a szakrendelésre, ennek megítélése a kérdőív, lázmérés alapján fog történni.


9. LABOR
2020. máj. 5-től a laborvizsgálatok elvégzéséhez is időpontelőjegyzés szükséges. A korlátozás itt is érvényes. Két vérvételi helyiségben óránként 8 mintavételre van lehetőség.
Az szakrendelőbe történő belépéskor szükséges előzetes vizsgálat feltételezhetően a laborvizsgálatok előtt is megtörténik.

A PTE Klinikai Ambulanciáinak szakrendelések működéséről értesítést nem kaptam. Kérem, ha sürgős, ott érdeklődjenek! Közpotjuk telefonszáma: 72/536-000
Kedves Pácienseim!

A 2020. április 30-án érkezett miniszteri levél tartalma alapján működésünkben a gyakorlatlatban egyelőre nem lesz változás, tehát a továbbiakban is az alábbi működési rend alapján folytatódik a betegellátás:
1. Receptfelírási kérelem: elsősorban Erodium rendszeren vagy e-mail-ben, szükség esetén telefonon. Erodium e-Rendelés funkciója Erodium kártyával vehető igénybe. Receptkérését ezen a felületem munkaidőtől függetlenül tudja leadni. Otthoni vérnyomás/vércukormérés eredményeinek távkonzultációja Erodium rendszeren vagy e-mail-ben.
2. Közgyógyellátás kérelem, gyógyszerjavaslatok, jogosítvány hosszabbítás, ezen dokumentumok, okmányok érvényessége a vészhelyzet végéhez kötött, továbbra sem hosszabbítjuk.
Felhívnám a figyelmet, hogy a korábbi rendelet értelmében csak azoknak nem jár büntetés közúti ellenőrzés során, akik okmánya 2020. március 12. után járt le! Tehát ezen dátum előtt lejárt okmány esetén keressenek emailben telefonszám megadásával.
3. Panaszok, tanácskérés elsősorban e-mailben történjen minden esetben a telefonszám megadásával. Amennyiben akut, halaszthatatlan problémáról van szó, telefonon keressenek.
4. Személyes találkozásra, betegvizsgálatra csak INDOKOLT ESETBEN, ELŐZETES TELEFONON TÖRTÉNŐ KONZULTÁCIÓ UTÁN lesz lehetőség időpontot egyeztetve. Ha erre kerül sor, szigorúan csak a betegvizsgálatra szorítkozik a találkozás ideje, a konzultáció folytatása telefonon történik. A rendelőbe történő belépéshez MASZK VISELÉSE KÖTELEZŐ. Kötelességünk a belépéskor a lázmérés is.
5. Légúti fertőzés gyanúja esetén a személyes találkozás továbbra sem lehetséges.
6. Bizonyos adminisztratív feladatok ellátásához (TP papír kiadása, igazolás kiállítása stb.) 5 munkanap határidőt ad a miniszteri levél és véglegesen nem szükséges emiatt az orvos-beteg találkozás.

Újraindulnak a szakrendelések is, de nagyon szigorú intézkedések betartásával. Ezzel kapcsolatos információt a későbbiekben szeretnék megosztani Önökkel. Biztos vagyok abban, hogy a 3 munkaszüneti nap kevés ahhoz, hogy ennek feltételeit megteremtsék május 4-re és a szükséges tájékoztatást részünkre megküldjék. Az alább található hirdetményben elérhető erre vonatkozó új információ.

Segítség számomra, hogy amennyiben panaszok miatt távkonzultációt szeretne kezdeményezni, ezt elsősorban e-mailben teszi az elérhetősége megadásával. A Csontváry Rendelőintézet ajtaja továbbra is zárva tart, a belépésnek feltétele az előzetes telefonos konzultáció.

Pénteki munkanapokon dr. Lőrinc Lívia háziorvos kolléganőm helyettesít.

Rendelések

A rendelési időpontokat az alábbi színkódok azonosítják. A csíkozott rendelésekre már nincs foglalható szabad időpont.

 
Háziorvosi ellátás (csak foglalt időponttal!)
 
Csak asszisztensi ellátás (csak foglalt időponttal!)
7:00
 
9:00
 
11:00
 
13:00
 
15:00
 
 

Hirdetmények

2020. 05.28.

1. LABOR
Június 2-tól a Kertvárosi és a Lánc utcai Rendelőintézetben működő laborokban is lehetőség nyílik vérvételre.
A vérvételek továbbra is időponthoz kötöttek. Időpontot az alábbi telefonszámon lehet kérni:
72/523- 530

2. ULTRAHANG
Lánc u.-i rendelőintézetben elvégezhető ultrahang vizsgálatokra időpontot a következő telefonszámon lehet kérni: 72/523-711

Kb. 10 perccel korábbi érkezést kérnek minden vizsgálat előtt a jelenleg még kötelező lázmérés és kérdőív kitöltés miatt, melyet belépéskor kell elvégezni.

3. Népegészségügyi szűrővizsgálatok
2020. június 1-vel újraindulnak a népegészségügyi szűrővizsgálatok (vastagbél, méhnyak- és emlőrák szűrése). Ha meghívót kap, vegyen részt a szűrővizsgálaton előzetes időpont egyeztetést követően.

4. Minden e-mailben történő megkeresésre igyekszünk gyorsan reagálni, de az elmúlt pár hét tapasztalata alapján a kérések aránytalanul érkeznek, hét elején nagyon sok, a hét második felében jóval kevesebb. Próbáljuk sürgősség alapján kialakítani a sorrendet. Emiatt előfordulhat, hogy nem azonnal (aznap) kap választ kérdéseire.

5. Nagy valószínűséggel június 20. után vége lesz az e-receptek meghatalmazás nélküli kiváltási lehetőségének. A meghatalmazás regisztrálásához a meghatalmazó személynek ügyfél kapuval kell rendelkeznie. Egy újabb ok, amiért javasoljuk, hogy bármely kormányablakban regisztráljanak ügyfélkaput.
Ha meghatalmazással nem rendelkeznek, akkor a vészhelyzetet követően mindenki csak a saját e-receptjét tudja majd kiváltani.

6. A betegvizsgálat továbbra is a középső helyiségünkben, tehát nem a megszokott helyen történik.
1. A lejárt jogosítványok hosszabbításához szükséges alkalmassági vizsgálatokat elkezdjük pótolni. Kérem, akinek lejárt az okmánya, egyeztessen időpontot telefonon vagy emailben. (Erodiumos időpontfoglalás egyelőre nincs használatban). Az előkészületekhez segítség, ha elküldik
-a jogosítvány és személyi igazolvány számát
-jogosítvány hátoldaláról fotót (korlátozások miatt fontos számunkra)
-jelzik, hogy hivatásos, vagy úrvezetői jogosítványról van-e szó

Lázas betegen, légúti panaszok esetén el kell halasztani a vizsgálatot. Ezt telefonon jelezni szíveskedjenek.

Személyes megjelenés esetén kérem, viseljenek maszkot. A portán dolgozó kollégánk jelzi számunkra, ha megérkeztek a megbeszélt időpontra.

2. Azt a tájékoztatást kaptam, hogy a Rendelőintézetben elvégzett laborvizsgálatokról kinyomtatott leletet nem ad jelenleg a labor. A laboreredmények megbeszélésére van csak lehetőség a vizsgálatkérő orvoson keresztül. Kérem, telefonon keressék a kérő orvost.

Szeretném jelezni, hogy a laborlelet kiadása papíron nem a háziorvosi rendelőben történik. Nálunk az általam kért laborvizsgálatok megbeszélésére van csak mód.

Több éve kötelező az egészségügyi intézményekben az EESZT (Eleltronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér, „felhő”) használata. Így a szakorvosoknak nem szükséges kinyomtatott formában elvinni a laboreredményt. Ha esetleg ezt mégis igénylik, akkor két lehetőségük van.
- megbeszélik a laborral ennek lehetőségét
- használják a saját ügyfél kapun keresztül elérthető EESZT dokumentációt

3. Otthoni EESZT használat
Hogyan láthatom a saját leleteimet, vényeimet a „felhőben”?
Használja Ön is az EESZT rendszerét kényelmesen otthonról!

Ügyfélkapu regisztráció országosan bármelyik kormányablakban igényelhető. Szükség lesz hozzá:
- érvényes személyi igazolványra/vezetői engedélyre/útlevélre
- lakcímkártyára
- olyan e-mail címre, amit használ és be is tud lépni (tehát ismeri a felhasználó nevet és jelszót)
- legalább négy karakterű felhasználónevet fog kérni Öntől az ügyintéző, amire a későbbiekben lesz szüksége, és amit már otthon ki lehet találni. (név, születési idő általában foglalt)

Segítsék idősebb hozzátartozóikat a Kormányablakban történő ügyfélkapu létrehozásában, szükség esetén hozzáférhetőek lesznek saját leletei, meg tudják nézni érvényes receptjei számát, dátumát. Sokszor jelenthez ez nagy segítséget mindenki számára!
4. Érdemes felvenni a kapcsolatot a különböző szakrendelések dolgozóival. A korábbi időpontok általában nem érvényesek, új időpontokat kell egyeztetni. Tájékozódjanak az adott szakrendelésen az elmaradt, illetve az esedékes vizsgálatok menetéről! Ne feledjék, jelenleg csak telefonon van lehetőség ezt megtenni. Ha a szakrendelés új beutalót kér, jelezzék ezt nekünk.

5. Korábbi – háziorvosi működéssel kapcsolatos -- hirdetményünk továbbra is érvényben van. Kérem, minden esetben először telefonon, e-mailben (telefonszám megadásával), vagy Erodium e-Rendelés funkcióval keressenek bennünket.

A lazítások ellenére legyenek óvatosak továbbra is!
Nagyon köszönünk minden eddigi megértést és együttműködést.
ORVOSLÁTOGATÓK FIGYELMÉBE:

A járvány időszakában orvoslátogatást rendelőmben - személyes találkozó formájában - a lazítások ellenére sem tudom biztosítani.
Köszönöm a megértést!
Syncumart, Marfarint, Warfarint szedő betegeknek tájékoztató

A vérvételekre előjegyzést kell kérni minden vizsgálat esetén. Jelenleg kb. 14 napos várakozási idő van, ami tovább nőhet.

Célszerű a következő vizsgálatra mielőbb időpontot kérni, ha Önnek havi rendszerességgel szükséges laborba járnia. Különben nagy mértékű csúszás várható az általam javasolt időpothoz képest, ami nem szerencsés vérhígító kezelés esetén.

Ha szokásos módon egyeztettük laboreredményét, a következő időpontot lehetőleg azonnal kérje meg.
Labor: 72/ 523-530
Tájékoztató a PTE Bőrgyógyászati Klinika működéséről

A PTE Bőrgyógyászati Klinika (Akác u.) az alábbi tájékoztatót adta közre.

Személyes vizsgálat csak előzetes telefonos egyeztetést (72/536-870) követően lehetséges.

Lehetőségük van közvetlenül a borklinikapecs@gmail.com email címre elküldeni a tüneteik rövid összefoglalóját, személyes adatokkal és fotókkal együtt, melyre sürgős esetben 24 órán belül, egyéb esetekben 72 órán belül válaszolnak, tanácsadással, szükséges esetben e-recept felírásával, vagy a klinikára való behívással.

A súlyos, azonnali ellátást igénylő állapotok a fentiek alól kivételt képeznek, és a személyes vizitre előzetes egyeztetés nélkül is lehetőség van az alábbi esetekben:
- a fertőzéses bőrbetegségek: a lázas állapottal járó bőrfertőzések, vagy az olyan bőrfertőzések, amelyek az utóbbi napokban az alkalmazott terápia ellenére romlottak;
o orbánc
o arcon lévő övsömör
- az allergiás bőrbetegségek: hirtelen megjelenő, kiterjedt bőrkiütések, ajakduzzanattal, arcduzzanattal, fulladással járó allergiás reakciók;
o ételallergia, rovarcsípés okozta allergia
gyógyszerallergiák

A járvány ideje alatt fémallergia és egyéb allergia kivizsgálását, valamint az ételallergiák és a légúti tüneteket okozó pollenallergiák kivizsgálását NEM végzik el.
Aktuális információ mindig található a PTE Bőrgyógyászati Klinika honlapján.
TÁJÉKOZTATÁS KORONAVÍRUS ÁTVITEL SZEMPONTJÁBÓL MAGAS KOCKÁZATÚ BEAVATKOZÁSOK ELŐTTI TESZTELÉSRŐL


1. JÁRÓBETEG ELLÁTÁSBAN bizonyos vizsgálatok, beavatkozások csak NEGATÍV KORONAVÍRUS TESZT EREDMÉNNYEL végezhetők el.

2. Tervezett beavatkozás előtt KÓRHÁZI BEFEKVÉST MEGELŐZŐEN is kötelező a szűrővizsgálat elvégzése.

3. FEKVŐBETEG INTÉZMÉNYEK KÖZÖTTI ÁTHELYEZÉS szintén tesztelést követően lehetséges.

A leggyakrabban előforduló beavatkozások, melyekre a fentiek vonatkoznak (a teljesség igénye nélkül):
-szájsebészeti beavatkozások
-gyomortükrözés, vastagbéltükrözés
-egyéb endoszkópos vizsgálatok
-biológiai terápia, immunszuppresszív kezelések (pl. autoimmun betegségek, psoriasis esetében)
-minden laparoszkópos műtét
-bizonyos fül-orr-gégészeti beavatkozások
-dialízis
-minden onkológiai és sugárterápiában szükséges beavatkozás
-tüdőtükrözés

Tájékoztatom Önöket, hogy az NNK ma megküldött eljárásrendje szerint:

"A mintavételezést annál az egészségügyi szolgáltatónál célszerű és javasolt elvégezni, amelynél a vírusátvitel szempontjából magas kockázatú elektív beavatkozásra sor kerül."

Ennek értelmében NEM A HÁZIORVOS FELADATA a tervezett vizsgálatok-beavatkozások előtt a Covid teszt levétele, sem annak megszervezése.
További információ a beavatkozást, felvételt végző intézményekben lehetséges.
Tájékoztatom Önöket a PMJV Egyesített Egészségügyi Intézmények Igazgatónője által közreadott, járóbetegellátást (szakrendeléseket) érintő változásokról.
1. Az Intézményben a miniszteri rendelkezés értelmében a szakrendeléseken továbbra is elsősorban telefonos távkonzultáció formájában történik az ellátás.

2. A szakrendelés orvosa az előzetes telefonos kikérdezés után dönt arról, hogy elegendő-e a távkonzultáció, az ő döntése, hogy előjegyzést ad-e személyes találkozóra.

3. Mindezekből következik, hogy a RECEPCIÓ NEM AD IDŐPONTOT!

4. A szakrendelések az ismert telefonszámokon keresztül érhetők el, tájékozódjon az EEI honlapján, vagy hívja a központ számát: dr. Veress E. u. : 72/523-500; Lánc u.: 72/523-700


5. Ha előre egyeztetett időpontban nem jelenik meg, kizárólag előre egyeztetett ÚJ IDŐPONTBAN VAN LEHETŐSÉGE.

6. A rendelkezés értelmében szakrendelésenként 4 beteget láthat el az Intézmény óránként.


7. Az EEI területén is MASZK viselése KÖTELEZŐ. (a mi rendelőnkben is!)

8. Az intézményben történő belépéskor előzetes vizsgálat történik szintén a miniszteri levélben elrendelteknek megfelelően. Számítson testhőmérséklet mérésre és egy járványügyi kérdőív kitöltésének kérésére. Kézfertőtlenítés is kötelező lesz itt. Csak a járványügyi szempontból negatív beteg mehet a szakrendelésre, ennek megítélése a kérdőív, lázmérés alapján fog történni.


9. LABOR
2020. máj. 5-től a laborvizsgálatok elvégzéséhez is időpontelőjegyzés szükséges. A korlátozás itt is érvényes. Két vérvételi helyiségben óránként 8 mintavételre van lehetőség.
Az szakrendelőbe történő belépéskor szükséges előzetes vizsgálat feltételezhetően a laborvizsgálatok előtt is megtörténik.

A PTE Klinikai Ambulanciáinak szakrendelések működéséről értesítést nem kaptam. Kérem, ha sürgős, ott érdeklődjenek! Közpotjuk telefonszáma: 72/536-000
Kedves Pácienseim!

A 2020. április 30-án érkezett miniszteri levél tartalma alapján működésünkben a gyakorlatlatban egyelőre nem lesz változás, tehát a továbbiakban is az alábbi működési rend alapján folytatódik a betegellátás:
1. Receptfelírási kérelem: elsősorban Erodium rendszeren vagy e-mail-ben, szükség esetén telefonon. Erodium e-Rendelés funkciója Erodium kártyával vehető igénybe. Receptkérését ezen a felületem munkaidőtől függetlenül tudja leadni. Otthoni vérnyomás/vércukormérés eredményeinek távkonzultációja Erodium rendszeren vagy e-mail-ben.
2. Közgyógyellátás kérelem, gyógyszerjavaslatok, jogosítvány hosszabbítás, ezen dokumentumok, okmányok érvényessége a vészhelyzet végéhez kötött, továbbra sem hosszabbítjuk.
Felhívnám a figyelmet, hogy a korábbi rendelet értelmében csak azoknak nem jár büntetés közúti ellenőrzés során, akik okmánya 2020. március 12. után járt le! Tehát ezen dátum előtt lejárt okmány esetén keressenek emailben telefonszám megadásával.
3. Panaszok, tanácskérés elsősorban e-mailben történjen minden esetben a telefonszám megadásával. Amennyiben akut, halaszthatatlan problémáról van szó, telefonon keressenek.
4. Személyes találkozásra, betegvizsgálatra csak INDOKOLT ESETBEN, ELŐZETES TELEFONON TÖRTÉNŐ KONZULTÁCIÓ UTÁN lesz lehetőség időpontot egyeztetve. Ha erre kerül sor, szigorúan csak a betegvizsgálatra szorítkozik a találkozás ideje, a konzultáció folytatása telefonon történik. A rendelőbe történő belépéshez MASZK VISELÉSE KÖTELEZŐ. Kötelességünk a belépéskor a lázmérés is.
5. Légúti fertőzés gyanúja esetén a személyes találkozás továbbra sem lehetséges.
6. Bizonyos adminisztratív feladatok ellátásához (TP papír kiadása, igazolás kiállítása stb.) 5 munkanap határidőt ad a miniszteri levél és véglegesen nem szükséges emiatt az orvos-beteg találkozás.

Újraindulnak a szakrendelések is, de nagyon szigorú intézkedések betartásával. Ezzel kapcsolatos információt a későbbiekben szeretnék megosztani Önökkel. Biztos vagyok abban, hogy a 3 munkaszüneti nap kevés ahhoz, hogy ennek feltételeit megteremtsék május 4-re és a szükséges tájékoztatást részünkre megküldjék. Az alább található hirdetményben elérhető erre vonatkozó új információ.

Segítség számomra, hogy amennyiben panaszok miatt távkonzultációt szeretne kezdeményezni, ezt elsősorban e-mailben teszi az elérhetősége megadásával. A Csontváry Rendelőintézet ajtaja továbbra is zárva tart, a belépésnek feltétele az előzetes telefonos konzultáció.

Pénteki munkanapokon dr. Lőrinc Lívia háziorvos kolléganőm helyettesít.

Rendelések

2020-06-06 Szombat

2020-06-07 Vasárnap

2020-06-08 HétfőHáziorvosi ellátás
08:00 - 12:00
Csak asszisztensi ellátás
08:00 - 12:00

2020-06-09 KeddHáziorvosi ellátás
12:00 - 16:00
Csak asszisztensi ellátás
12:00 - 16:00

2020-06-10 SzerdaHáziorvosi ellátás
08:00 - 12:00
Csak asszisztensi ellátás
08:00 - 12:00

2020-06-11 CsütörtökHáziorvosi ellátás
12:00 - 16:00
Csak asszisztensi ellátás
12:00 - 16:00

2020-06-12 PéntekHáziorvosi ellátás
08:00 - 12:00
Csak asszisztensi ellátás
08:00 - 12:00

2020-06-13 Szombat

2020-06-14 Vasárnap

2020-06-15 HétfőHáziorvosi ellátás
08:00 - 12:00
Csak asszisztensi ellátás
08:00 - 12:00

2020-06-16 KeddHáziorvosi ellátás
12:00 - 16:00
Csak asszisztensi ellátás
12:00 - 16:00

2020-06-17 SzerdaHáziorvosi ellátás
08:00 - 12:00
Csak asszisztensi ellátás
08:00 - 12:00

2020-06-18 CsütörtökHáziorvosi ellátás
12:00 - 16:00
Csak asszisztensi ellátás
12:00 - 16:00

2020-06-19 PéntekHáziorvosi ellátás
08:00 - 12:00
Csak asszisztensi ellátás
08:00 - 12:00

2020-06-20 Szombat

2020-06-21 Vasárnap

2020-06-22 HétfőHáziorvosi ellátás
08:00 - 12:00
Csak asszisztensi ellátás
08:00 - 12:00

2020-06-23 KeddHáziorvosi ellátás
12:00 - 16:00
Csak asszisztensi ellátás
12:00 - 16:00

2020-06-24 SzerdaHáziorvosi ellátás
08:00 - 12:00
Csak asszisztensi ellátás
08:00 - 12:00

2020-06-25 CsütörtökHáziorvosi ellátás
12:00 - 16:00
Csak asszisztensi ellátás
12:00 - 16:00

2020-06-26 PéntekHáziorvosi ellátás
08:00 - 12:00
Csak asszisztensi ellátás
08:00 - 12:00

2020-06-27 Szombat

2020-06-28 Vasárnap

2020-06-29 HétfőHáziorvosi ellátás
08:00 - 12:00
Csak asszisztensi ellátás
08:00 - 12:00

2020-06-30 KeddHáziorvosi ellátás
12:00 - 16:00
Csak asszisztensi ellátás
12:00 - 16:00

2020-07-01 SzerdaHáziorvosi ellátás
08:00 - 12:00
Csak asszisztensi ellátás
08:00 - 12:00

2020-07-02 CsütörtökHáziorvosi ellátás
12:00 - 16:00
Csak asszisztensi ellátás
12:00 - 16:00

2020-07-03 PéntekHáziorvosi ellátás
08:00 - 12:00
Csak asszisztensi ellátás
08:00 - 12:00

2020-07-04 Szombat

2020-07-05 Vasárnap